Vintertest: 16 bilar - bästa vinterbilen

Bilkörning på vintern är underbart – med rätt fordon. Vi har testat 16 bilar i olika klasser och hittar stora skillnader i de olika grenarna. Vilken har bäst uppvärmning, bäst köregenskaper, bäst strålkastare...

Även om testets syfte ät att kröna en vinnare kommer just den bilen inte att passa alla. Bilarna vi testar skiljer sig åt i storlek och pris och har väldigt olika styrkor. Men vi tillhandahåller ett detaljerat resultat för att underlätta för dig att hitta en bil som passar dina behov.
Vi bad importörerna förse oss med det mest populära motoralternativet och det är tvåhjulsdrivna modeller som testats.

Testade bilar: Audi A6 Avant 2,0 TDI Multitronic, BMW 116i 5-d. Chevrolet Aveo 1,2 5-d. Citroën C4 VTi 120, Ford Focus 1,6 EcoBoost 150 hk, Hyundai i40 Wagon 1,7 CRDi 115 hk, Kia Rio 1,4 5-d, Lexus CT 200h, Mazda 5 1,6 TD, Mercedes-Benz B 180 Be, Nissan Micra 1,2 DiG-S Opel Zafira Tourer 1,4 Turbo, Peugeot 508 Sedan THP 156, Suzuki Swift 1,2 VVT 5-d, Toyota Yaris 1,33 Dual VVT-i 5-d, Volkswagen Beetle 1,2 TSI.

• Reportaget är 17 sidor och finns att köpa i sin helhet för 25 kr. Observera att det inte går att skriva ut.
• Reportaget finns även i auto motor & sport nr 25-2012 (finns i butik till den 13 december). Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk.
• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är även detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).
Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.

Vintertest: 16 bilar - bästa vinterbilen

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 20:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 20 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto

Mer att läsa

Idag
Första oberoende avgastestet av NOx-utsläpp – VW Golf var bäst
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!