Ford GT: Den första bilen gick till...

Jon Shirley, pensionerad toppchef hos Microsoft, blev den förste kunden att hämta ut den nya Ford GT. Den förmånen köpte han vid en auktion redan förra året.

Bild 504444
I en vecka får Jon Shirley (till höger) vara ensam i världen att ratta en Ford GT på vägarna.

Bilen som Shirley (till höger) hämtar ut bär chassinummer 10. De första nio exemplaren behåller Ford själva. Det var vid en Christies-auktion i Pebble Beach, Kalifornien, förra året som Shirley köpte den allra första kundbilen. Prislapp: 557.500 dollar (knappt 5 milj kr).
Helt enligt hans önskemål är bilen midnattsblå med vita stripes. Den är utrustad med BBS-lättmetallfälgar, grå bromsok och McIntosh-radio. Vad som däremot inte går att ändra på är V8-motorn som med 550 hk ger GT en toppfart på 330 km/h. Den är därmed Fords snabbaste seriemodell någonsin.
Ford GT nummer 11 hämtas i nästa vecka av talkshow-stjärnan och bilsamlaren Jay Leno.

Mer att läsa

Igår
Mercedes 600 kan knipsa av ditt finger – på två sätt
  • Supersvår quiz: Hur mycket kan du egentligen om Top Gear?
    Jaså, du kallar dig Top Gear-nörd? Upp till bevis! Nu är det dags att visa för kompisarna och kollegorna hur mycket du egentligen kan om Top Gear.
  • Alrik: Bilar är billiga
    Bilar är billiga! Tanken slår mig när jag tittar på nya Volvo S90. På 20 år har det som medelsvensken får kvar i plånboken ökat 70 procent. 1996 kostade Volvo 960 med 170 hk 260.000 kronor. Nya S90 "borde" därför kosta 440.000 kronor. Men det gör den inte. Långt ifrån.