Carrera Cup Scandinavia - störst i världen!

35 anmälda förare gör Carrera Cup Scandinavia till världens största Porsche-mästerskap! Från konkurs 2005 till ett välmående mästerskap på toppnivå 2009.

Bild 355882

Till helgen är det säsongspremiär på Mantorp Park inte bara för STCC utan också för Carrera Cup Scandinavia. En serie som blivit världens största Porsche-mästerskap och dessutom med kunglig glans. KLICKA FÖR STOR.


- Carrera Cup Scandinavia har utvecklats enastående de senaste åren och är den starkast lysande stjärnan i Porsche-familjen, säger Gerd Schmid, Carrera Cup-ansvarig hos Porsche Motorsport Tyskland.

Redan förra året slog Carrera Cup Scandinavia alla tidigare rekord med 31 startande bilar på finalen på Mantorp Park. Årets säsong blir starkare.

Carrera Cup Scandinavia-generalen Thomas Johansson började hos Flash Engineering 2007 och har arbetat heltid med serien sedan dess.

- Alla på Flash Engineering och Porsche Sverige har jobbat oerhört hårt och målet har hela tiden varit att skapa det bäst skötta och största mästerskapet i Porsches familj. En inte så ödmjuk inställning kanske, men ett tydligt mål för oss att jobba mot. Vi är oerhört stolta, säger Thomas Johansson.

I helgen drar Carrera Cup Scandinavia 2009 igång på Mantorp Park. Förare som Jocke Mangs, Tony Rickardsson, Stefan Söderberg, Fredrik Larsson, Cralle Lindholm, med flera kommer att göra upp om säsongens första seger!

Mer att läsa

Idag
Första oberoende avgastestet av NOx-utsläpp – VW Golf var bäst
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!