Devon GTX - designad av Daniel Paulin

Devon Motorworks har inte bara bjudit på Viper, man ska även tillverka en egen supersportbil: Devon GTX. Designern är svensk, Daniel Paulin, och ambitionerna höga - man vill vara snabbast runt Nürburgring med bilen!

Bild 356527

Designern Daniel Paulin har jobbat med mottot "less is more", men nog finns det en hel del detaljer att titta på. KLICKA FÖR STÖRRE


Amerikanen Scott Devon har tjänat bra med pengar på sitt företag Cole's Quality Foods och kan unna sig roligheter som ytterligare ett företag: Devon Motorworks. Företaget har en av de intressenter som uttryckt intresse för att köpa varumärket Viper av Chrysler och man ska även bygga en egen supersportbil med namnet Devon GTX. Ambitionsnivån är det ingen fel på - den nya supersportbilen ska slå varvrekord på Nürburgring redan i sommar!

För att köra bilen har man engagerat raceföraren Justin Bell och mycket mer än så vill man inte berätta om Devon GTX. Vi får inga detaljer om motor (det torde behövas massor med effekt) eller andra tekniska fakta.

Bild 356528

Daniel Paulin har arbetat fram ett eget "publiceringsverktyg" som ger en närmast fotorealistisk presentation av bilmodellen. Imponerande, speciellt när man tittar på reflexer i blanka ytor. KLICKA FÖR STÖRRE


Designen känns välbekant på Devon GTX och det beror på att svensken Daniel Paulin ligger bakom datorillustrationerna. Paulin gjorde sig känd i början av sin karriär för att bland annat ritat hela Ford C-Max, både exteriör och interiör. Sedan några år driver Daniel Paulin en egen designbyrå med huvudsäte i Göteborg och Devon GTX har lånat grunderna från Daniels tidigare visade VR Concept.

Bild 356529

När Daniel Paulin arbetade för Ford gjorde han bland annat designen till C-Max.

Varvrekorden på Nürburgring är planerade redan till juli och nästa viktiga steg är att presentera den färdiga bilen för publik, vilket sker på fashionabla bilutställningen Pebble Beach Concours d'Elegance den 12 augusti.

Om Devon Motorworks vinner budet om Viper kanske man också kan få med Conner Avenue fabriken, där Viper produceras. Hittills har Chrysler haft mycket svårt att hitta intressenter för produktionsanläggningen där Viper byggs "för hand" som på den gamla goda tiden.Bild 356530

Bild 356531

Bild 356532

Bild 356533

Mer att läsa

Idag
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.
Igår
Volkswagen måste spara – här är modellerna som kan stoppas