• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Devon GTX - designad av...

Devon GTX - designad av Daniel Paulin

Devon Motorworks har inte bara bjudit på Viper, man ska även tillverka en egen supersportbil: Devon GTX. Designern är svensk, Daniel Paulin, och ambitionerna höga - man vill vara snabbast runt Nürburgring med bilen!

Bild 356527

Designern Daniel Paulin har jobbat med mottot "less is more", men nog finns det en hel del detaljer att titta på. KLICKA FÖR STÖRRE


Amerikanen Scott Devon har tjänat bra med pengar på sitt företag Cole's Quality Foods och kan unna sig roligheter som ytterligare ett företag: Devon Motorworks. Företaget har en av de intressenter som uttryckt intresse för att köpa varumärket Viper av Chrysler och man ska även bygga en egen supersportbil med namnet Devon GTX. Ambitionsnivån är det ingen fel på - den nya supersportbilen ska slå varvrekord på Nürburgring redan i sommar!

För att köra bilen har man engagerat raceföraren Justin Bell och mycket mer än så vill man inte berätta om Devon GTX. Vi får inga detaljer om motor (det torde behövas massor med effekt) eller andra tekniska fakta.

Bild 356528

Daniel Paulin har arbetat fram ett eget "publiceringsverktyg" som ger en närmast fotorealistisk presentation av bilmodellen. Imponerande, speciellt när man tittar på reflexer i blanka ytor. KLICKA FÖR STÖRRE


Designen känns välbekant på Devon GTX och det beror på att svensken Daniel Paulin ligger bakom datorillustrationerna. Paulin gjorde sig känd i början av sin karriär för att bland annat ritat hela Ford C-Max, både exteriör och interiör. Sedan några år driver Daniel Paulin en egen designbyrå med huvudsäte i Göteborg och Devon GTX har lånat grunderna från Daniels tidigare visade VR Concept.

Bild 356529

När Daniel Paulin arbetade för Ford gjorde han bland annat designen till C-Max.

Varvrekorden på Nürburgring är planerade redan till juli och nästa viktiga steg är att presentera den färdiga bilen för publik, vilket sker på fashionabla bilutställningen Pebble Beach Concours d'Elegance den 12 augusti.

Om Devon Motorworks vinner budet om Viper kanske man också kan få med Conner Avenue fabriken, där Viper produceras. Hittills har Chrysler haft mycket svårt att hitta intressenter för produktionsanläggningen där Viper byggs "för hand" som på den gamla goda tiden.Bild 356530

Bild 356531

Bild 356532

Bild 356533

Det finns 7 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Aw Postat: 2009-06-02 19:19

  Säkert inget fel på den där, lär ju bli både snygg och grymt snabb bara den tillverkas.
  Men rent spontant kan man ju tycka att det låter lite gammeldags att bygga bilen kring en illustration, dvs en datorbild. Ska man kunna vara med och konkurrera bland de absolut snabbaste bilarna i världen är det nog "mer praktisk" design som gäller, valet av vingar, spoilrar osv bör nog inte styras av det som är snyggast, utan det som presterar bäst i vindtunneltesterna..

 • #2 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Addish Postat: 2009-06-03 10:21

  Ser ut som en billig kit-car. Tacka vet jag den danska nya supersportbilen, vad den nu hette. Där kan vi snacka design -även teknisk design.

 • #3 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Pelle Postat: 2009-06-03 12:59

  Räkna med att den blir minst dubbelt så dyr som en Aston Martin Vantage - om den blir verklighet. Men den skulle inte vara attraktiv ens till Nissan 370-pris.

 • #4 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  asdf Postat: 2009-06-03 16:07

  jag kan inte tänka mig att man vill ha den kurvaturen på fronten i sidvyn. den är riktigt slapp. möjligen uppfyller den euro encaps fotgängarkrav. bakpartiet är betydligt spänstigare.

 • #5 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Joakim Postat: 2009-06-03 16:54

  Ganska häftig bil faktiskt, utseendet kan jag dock inte skriva några fina ord om. Ska denna bil slå rekordet på nurburgring så lär det krävas rejält med arbete från deras sida! Jag säger bara en sak, lycka till!

 • #6 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Daniel Postat: 2009-06-04 09:58

  Ni som kanske känner till lite tyngre Hi-Fi känner nog igen kontrollpanelen...nästan bokstavligen kopierat McIntosh förstärkare/slutsteg - rolig detalj.

 • #7 Re: Devon GTX - designad av Daniel Paulin
  Adam Postat: 2009-06-05 09:04

  Kan nån säga TVR Sagaris? Är väldigt lik, fast inte lika snygg. :)
  http://www.tvr.co.uk/overview_sagaris.php

  Fast innan bilder på en riktig bil kommer är det svårt att uttala sig.

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten