Volvo R-Design: Allt är inte miljö...

Allt är inte förbrukning, CO2-utsläpp eller miljötugg. Det finns även design och sport på Frankfurt-salongen. Exempelvis Volvos R-Design.

Bild 357778

Fräckt röd utvändigt och läckert läderklädd på insidan är XC60 i specialversionen R-Design för 2.800 euro extra.


Mellan plugin-hybriden Volvo V70 och faceliftade C30 DRIVe står en knallröd Volvo XC60 R. Den är ovanligt fräck i sin utstrålning, med två feta pipor som sticker ut därbak. Och när vi öppnar dörrarna är det läder överallt i flera färger, med snygga sömmar. På ryggstöden är "R-Design" präglat på ett smakfullt sätt i lädret.

Bild 357779

­Du får en sportigare och lyxigare bil med R-Design, säger projektledaren Susanna Johnsson.


Susanna Johnson från Volvo har varit projektledare för nya "R-Design" och berättar gärna om vad man får om man slantar upp 2.800 euro extra när man köper sin XC60 Momentum:

- Du får sportchassi, snyggare och större fälgar, helläder i stolar och baksäten samt på dörrarnas insidor. Plus en rad andra trevligheter som ratt med alu-inläggningar och lite extra designfeatures i hela kupén, tillägger hon.

R-Design kan beställas till alla Volvo och innehåller ungefär samma sak - mer sport, mer lyx och designdetaljer på utsidan. Chassit levereras med hårdare fjädrar, uppgraderade stötdämpare, snabbare styrning med kortare utväxling.

- Vi gör R-Design i åtta olika färger, men personligen tycker jag den här röda är den snyggaste, säger Susanna Johnsson.

Mer att läsa

Idag
Mercedes anlitar Valmet för att bygga nya GLC
Igår
Top Gear och Clarkson i jul-special