Volvo R-Design: Allt är inte miljö...

Allt är inte förbrukning, CO2-utsläpp eller miljötugg. Det finns även design och sport på Frankfurt-salongen. Exempelvis Volvos R-Design.

Bild 357778

Fräckt röd utvändigt och läckert läderklädd på insidan är XC60 i specialversionen R-Design för 2.800 euro extra.


Mellan plugin-hybriden Volvo V70 och faceliftade C30 DRIVe står en knallröd Volvo XC60 R. Den är ovanligt fräck i sin utstrålning, med två feta pipor som sticker ut därbak. Och när vi öppnar dörrarna är det läder överallt i flera färger, med snygga sömmar. På ryggstöden är "R-Design" präglat på ett smakfullt sätt i lädret.

Bild 357779

­Du får en sportigare och lyxigare bil med R-Design, säger projektledaren Susanna Johnsson.


Susanna Johnson från Volvo har varit projektledare för nya "R-Design" och berättar gärna om vad man får om man slantar upp 2.800 euro extra när man köper sin XC60 Momentum:

- Du får sportchassi, snyggare och större fälgar, helläder i stolar och baksäten samt på dörrarnas insidor. Plus en rad andra trevligheter som ratt med alu-inläggningar och lite extra designfeatures i hela kupén, tillägger hon.

R-Design kan beställas till alla Volvo och innehåller ungefär samma sak - mer sport, mer lyx och designdetaljer på utsidan. Chassit levereras med hårdare fjädrar, uppgraderade stötdämpare, snabbare styrning med kortare utväxling.

- Vi gör R-Design i åtta olika färger, men personligen tycker jag den här röda är den snyggaste, säger Susanna Johnsson.

Mer att läsa

Idag
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.
Igår
Volkswagen måste spara – här är modellerna som kan stoppas