Sveriges bästa bil - enligt ägarna

Tidningen Vi Bilägares årliga ägarundersökning är den största i Skandinavien och bygger på 14.399 enkätsvar. För första gången har ett bilmärke tagit hem förstaplatsen i undersökningens alla kriterier.

Bild 371331

Subaru tog storslam vid årets stora ägarundersökning.


Årets vinnare i Vi Bilägares stora ägarundersökning är Subaru. Och Subaru inte bara vinner. De tar storslam genom att knipa förstaplatsen i samtliga delmoment, vilket är första gången i undersökningens historia. Dessutom kan noteras att märket placerade sig etta både 2007 och 2009.
- Vi har arbetat hårt för att förbättra oss i de delar vi inte presterade fullt i fjol. Utmärkelsen är en bra bekräftelse på att vi är på rätt väg. Nu gäller det att fortsätta arbetet, säger Torbjörn Lillrud, vd Subaru Nordic AB.

Silvermedaljen i totalrankingen går till BMW och bronset hamnar hos Toyota, följd av Honda, Audi, Merdedes, Volvo. Saab placerar sig i mitten.
På jumboplatsen hittar vi Seat och på nästjumbon Peugeot, knappt slagen av Ford.

Här är alla resultat

Bild 371332

Bild 371333

Bild 371334

Bild 371335

Bild 371336

Helt rätt att Subaru vann.
299
205

Mer att läsa

Idag
BMW M4 GTS – byggd i 700 exemplar med 500 hk
Igår
Peugeot: Manuell växellåda är mycket roligare
 • Köp en Volkswagen – få 30.000 kronor i rabatt
  Generösa erbjudanden för att hålla kvar kunderna. Samtidigt försöker konkurrenterna locka VW-ägarna att byta märke.
 • Continental: ”Vi har inte hjälpt VW att fuska”
  Leverantören Continental har levererat motorstyrning till de 1,6-liters dieselmotorer som Volkswagen ska återkalla. Men Continental säger sig vara helt säkra på att man inte levererat något ”fuskprogram” som kan manipulera avgasvärdena. Underförstått: det har Volkswagen gjort på egen hand.
 • Cyklisten blockerar trafiken – trots att det finns cykelbana
  Cyklisten vägrar flytta på sig – han menar att han har företrädesrätt. Detta trots att han blockerar för lastbilar, personbilar och bussar. Och trots att det finns cykelbana precis bredvid. 
 • Christian von Koenigsegg berättar för Jay Leno om One:1
  Att programledaren och bilsamlaren Jay Leno gillar alla bilar som byggs i Ängelholm vet vi sedan förut. Och i den här filmen får Jay Leno tio minuter med Christian von Koenigsegg och de två grottar ner sig i alla läckra detaljer kring One:1, och även transmissionen i Regera.
 • VW-chefen: ”Helt ärligt – det här blir inte smärtfritt”
  I ett tal inför 20.000 bilbyggare i Wolfsburg gav koncernchefen Matthias Müller tuffa besked. Den ekonomiska skadan är omöjlig att uppskatta i dagsläget men alla projekt som inte är absolut nödvändiga stoppas. Största utmaningen är att återuppbygga förtroendet för Volkswagen men Müller ville ändå vara hoppfull ”Den här krisen ska vi klara, även om det innebär massiva besparingar.”