Sveriges bästa bil - enligt ägarna

Tidningen Vi Bilägares årliga ägarundersökning är den största i Skandinavien och bygger på 14.399 enkätsvar. För första gången har ett bilmärke tagit hem förstaplatsen i undersökningens alla kriterier.

Bild 371331

Subaru tog storslam vid årets stora ägarundersökning.


Årets vinnare i Vi Bilägares stora ägarundersökning är Subaru. Och Subaru inte bara vinner. De tar storslam genom att knipa förstaplatsen i samtliga delmoment, vilket är första gången i undersökningens historia. Dessutom kan noteras att märket placerade sig etta både 2007 och 2009.
- Vi har arbetat hårt för att förbättra oss i de delar vi inte presterade fullt i fjol. Utmärkelsen är en bra bekräftelse på att vi är på rätt väg. Nu gäller det att fortsätta arbetet, säger Torbjörn Lillrud, vd Subaru Nordic AB.

Silvermedaljen i totalrankingen går till BMW och bronset hamnar hos Toyota, följd av Honda, Audi, Merdedes, Volvo. Saab placerar sig i mitten.
På jumboplatsen hittar vi Seat och på nästjumbon Peugeot, knappt slagen av Ford.

Här är alla resultat

Bild 371332

Bild 371333

Bild 371334

Bild 371335

Bild 371336

Helt rätt att Subaru vann.
300
205

Mer att läsa

Idag
Land Rover Defender läggs ned 2016 – ersättaren fortfarande okänd
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.