Castriota - läs intervjun och vinn bilden

I senaste numret av auto motor & sport har vi en stor intervju med Saabs chefsdesigner Jason Castriota. Missa inte artikeln - du kan nämligen vinna en signerad designskiss av Castriota.

Bild 370002

Vi pratade framtid med Saabs chefsdesigner Jason Castriota och genast kastade han sig över skissblocket för att illustrera vad han menar. Det här tolkar vi som en modern Sonett, kanske-kanske, någon gång i framtiden... KLICKA FÖR STÖRRE


I jobbannonser brukar man hitta det slitna uttrycket "du måste gilla utmaningar". Det kan man utläsa som att arbetsgivaren förväntar sig att du ska jobba häcken av dig, med ett leende på läpparna.

Bild 370003

Castriota har enorm press, men ändå alltid ett leende på läpparna. Rita bilar är kul!

En av dessa personer har vi träffat i alldeles levande livet, nämligen Saabs nya chefsdesigner Jason Castriota. Amerikanen hade nyss flyttat hem till New York efter tio år hos designhusen Italdesign och Bertone, vilket gjorde honom något tveksam till jobberbjudandet från Saab i våras. Men eftersom han växte upp i en "Saab-familj" och själv hade en tredörrars 900 som första bil var det ett erbjudande som inte gick att motstå.

I senaste numret av auto motor & sport, 23-2010, kan du läsa vad Jason Castriota vill åstadkomma hos Saab. Han fördjupar sig speciellt i de förändringar man kommit överens om på nästa generation Saab 9-3 och de fyra modellversioner som är planerade - två är bestämda och två står på önskelistan. Testerna i vindtunnel är nästan klara och snart går Castriota över till att skapa en konceptbil till nästa Genèvesalong - våren 2011 - samt skissa på 9-5 facelift, en eventuell "9-1" och dessutom resa runt i världen och sälja varumärket Saab. Tidningen ligger i kiosken just nu och skulle du av någon anledning missa den tryckta upplagan finns den även i digital form på vår sajt - klicka här för att komma till "kiosken".

De som läst tidningen och är inloggade på Facebook har dessutom en unik chans att vinna en av Jason Castriotas illustrationer. Det är en modern tolkning av gamla sportmodellen Sonett som Jason skissat speciellt för läsarna till auto motor & sport. Vi skänker bort illustrationen till någon av de som skriver ett inlägg, så skynda dig till Facebook på den här länken.

Bild 370004

Så ser den färdiga illustrationen ut, signerad av Jason Castriota. Den kan bli din, om du skriver din kommentar om senaste numret på vår Facebook-sida. KLICKA FÖR STÖRRE

Snyggt, hoppas att han får förverkliga sin Sonett också hos Saab.
154
13

Mer att läsa

Idag
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
Igår
Mercedesföraren bråkar med cyklisten – slutar med burnout