• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Land Rover överger Defender?

Land Rover överger Defender?

En av bilvärldens legendarer, Land Rover Defender, har sålts sedan 1947 – men nu kan den vara på väg att försvinna. Det avslöjar en högt uppsatt Land Rover-chef.

Defender har sålts med relativt få uppdateringar sedan 1947. Här en Series III Station Wagon från 1985.

Just nu utvärderar Land Rover tre alternativ för framtidens Defender. Tidigare fick vi uppgifter om att Land Rover utvecklar en helt ny generation Defender, som bygger på samma plattform som Discovery och Range Rover Sport, men nu säger företagets vd, Colin Green, att det är en enorm utmaning att utveckla en helt ny Defender.

"Om vi misslyckas, förstör vi en av bilindustrins största ikoner. Därför innebär det ett oerhört stor ansvar", säger han till brittiska Auto Express.

På väg ut?

Alternativ två innebär att modernisera nuvarande Defender ytterligare en gång, för att möta framtidens säkerhets- och utsläppskrav. Med de nuvarande motorerna klarar Defender Euro V-kraven, och det duger fram till 2016.

Ett tredje alternativ är att skrota modellen helt.

"Det är alternativet vi föredrar minst av allt, eftersom vi har tillgodosett de kunderna under mycket lång tid. Men det är ingen idé att tillgodose kunderna och inte företaget. Vi måste tjäna pengar och alla tre alternativ ligger på bordet", säger Colin Green.

Jag hoppas Defender fortsätter tillverkas!
365
27

Det finns 1 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Land Rover överger Defender?
  Argus Postat: 2011-08-02 13:32

  Låter som en synnerligen dålig idé!

  Ungefär som att Volvo skulle sluta bygga kombibilar, eller att Saab skulle börja bygga bakhjulsdrivet (fast de bygger ju inga bilar.. .. sic!)

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten