Här är priserna för Tesla Model S

Nu är prislistan för nya Tesla Model S officiell. Den helt eldrivna lyxbilen börjar säljas sommaren 2012 i fyra versioner. Snabbast och dyrast blir Performance-modellen: 0–100 på 4,4 sekunder!Elbilstillverkaren Tesla börjar leverera nya Model S sommaren 2012, men priser och tillvalslista har offentliggjorts redan nu. Fyra varianter finns tillgängliga, med en räckvidd på upp till 50 mil. Fler prisuppgifter finns att läsa på Teslas hemsida.

Instegsmodellen har ett batteri på 40 kWh, fixar drygt 26 mil på en laddning och kostar motsvarande 409.000 kronor utan subventioner och moms. 60 kWh-varianten kommer 38 mil och kostar 480.000 kronor. 85 kWh-modellen har en räckvidd på 50 mil och kostar 550.000 kronor. 

Interiören består enligt Tesla av högkvalitativa material och mycket ny teknik. Instrumenten projiceras på en skärm framför föraren, och infotainmentsystemet sköts av den stora pekskärmen – lika stor som två surfplattor.

Interiören består enligt Tesla av högkvalitativa material och mycket ny teknik. Instrumenten projiceras på en skärm framför föraren, och infotainmentsystemet sköts av den stora pekskärmen – lika stor som två surfplattor.

Även toppmodellen, Model S Performance som kostar 630.000 kronor, har ett batteri på 85 kWh men accelerationstiden till 100 km/h kapas från 5,6 till 4,4 sekunder. För köpare som vill personifiera sin Tesla finns också två Signature-modeller med 85 kWh-batteriet.

Batterigarantin är på åtta år för samtliga modeller med obegränsad körsträcka för 85 kWh-varianterna. Körsträckan begränsas till 16.600 mil för billigaste modellen och 20.750 mil för 60 kWh-versionen. 

I utrustningen ingår bland annat 19-tumsfälgar och en 17-tumsskärm för infotainmentsystemet. Bland tillvalen finns aerodynamiskt utformade 19-tumshjul som förlänger räckvidden med tre mil, panoramatak, Nappa-läderklädsel och luftfjädring. De första kunderna får sina bilar under våren eller sommaren 2012.

Model S verkar riktigt häftig – jag väljer hellre en eldriven Tesla än en "vanlig" lyxbil.
1033
86

Mer att läsa

Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?