Citroën DS4 Racing – första bilderna

Det verkar som om Citroën DS3 Racing inte var ett enstaka skott från höften, nu meddelar Citroën officiellt att man också planerar för en DS4 Racing. På Genévesalongen ska vi få se konceptbilen premiärvisas med 1,6-liters turbomotor som ger 256 hk.

Citroen DS4 R Racing Geneva

Nu vet vi med säkerhet att det blir en "storebror" till DS3 Racing THP 205. Konceptbilen DS4 Racing ska visas på Genèvesalongen och sen dröjer det nog inte så länge innan vi får seriemodellen - ska vi gissa på Parissalongen i höst? KLICKA FÖR EN STÖRRE VERSION

Först hittade den tjeckiska sajten Autoforum.cz bilderna på Citroën DS4 Racing och vid lunchtid fick vi bekräftelse från Citroën - det här är konceptbilen som ska premiärvisas i Genève.

Citroën DS4 har funnits ute ett knappt år och om Citroën följer mönstret från "lillebror" DS3 är det snart dags att öka uppmärksamheten med en sportigare version. Och nu vet vi alltså att Citroën DS3 Racing THP 205 sannolikt får en storebror i form av DS4 Racing - om konceptbilen som vi ser på bilderna blir verklighet.

Enligt den kortfattade pressreleasen på Citroën DS4 Racing Concept har bilen en 1,6-liters turbofyra som ger 265 hk. Trots det höga effektuttaget ska CO2-utsläppet inte vara mer än 265 g/km. Bilen är sänkt 35 millimeter jämfört med standardmodellen och även breddad 55 millimeter fram och 75 millimeter bak. Lacken är mattgrå med en speciell struktureffekt.

Citroën DS4 Racing Concept

KLICKA FÖR STÖRRE VERSION

Citroën DS4 Racing Concept

KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Citroën DS4 Racing - mums! Jag ställer mig i kön direkt.
402
34

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!