Nyheter

Lamborghini Aventador J – ett finger i luften!

”Vi bygger Aventador J för att tänja på gränserna, för att visa det möjliga” säger Lamborghinis vd Stephan Winkelmann. Lamborghini Aventado J är unik och ska bara byggas i ett exemplar. Eller kanske ett par, tre, fyra stycken…

Lamborghini Aventador Roadster J Concept Geneva

Lamborghini Aventador J baserar sig på kommande Roadster, men har en betydligt mera radikal kolfiberkaross. Och Aventador J är väldigt, väldigt låg...

Genèvesalongen har inte börjat ännu men i sedvanlig ordning är det VW Group med alla sina varumärken som fyrar av ett fyrverkeri av nyheter – kvällen innan salongen öppnar.

Utan överdrift är det Lamborghini Aventador J som stjäl all uppmärksamhet. Den radikala men ändå fullt lagliga roadstern ska byggas i ett enda exemplar, åtminstone är det vad Lamborghini säger just nu. Men sannolikt blir det en mindre produktion, ungefär som kolfiberbilen Lamborghini Sesto Elemento, till samma skyhöga pris (räkna med ett pris kring 20 miljoner kronor). Däremot ska vi senare i vår få se en taklös Aventador Roadster, kanske redan på bilsalongen i Beijing i slutet på april.

Lamborghini Aventado J grundar sig på "vanliga Aventador" med samma V12:a på 700 hk, fyrhjulsdrift, och så vidare. Men karossen är utsträckt tolv centimeter till 490 centimeter, bredden är 203 centimeter och höjden är bara 111 centimeter. Egentligen kan man säga att bilen är lägre än så, men mittbackspegeln sticker upp som ett periskop tillsammans med skyddsbågarna bakom stolarna och det gör att höjden inte skiljer sig så mycket.

Hur var det då med namnet, "J"? Jo, enligt Stephan Winkelmann kan vi se det som en historisk vinkning till klassiska Lamborghini Jota men också som en vinkling av FIA-motorsportens reglemente "Appendix J". Mer om Lamborghini Aventador J finns i den pressrelease som går att ladda hem som pdf-dokument om ni klickar på länken.

 

Fruktansvärt läcker, Lamborghini. Sätt den här i serieproduktion direkt - så galen, så vacker!
219
60