FILM: Jaguar förklarar nya XF Sportbrake

Jaguar visade upp XF Sportbrake på Genèvesalongen och de flesta verkar vara överens om att det är en riktigt läcker kombi. Nu bjuder Jaguar på en ny film där vi kan kika närmare på detaljerna.När Jaguar visade upp kombimodellen av XF, som kallas Sportbrake, gick kommentarsfältet varmt här på sajten. Vissa blev förälskade direkt medan andra ansåg att designen var en besvikelse. Nu släpper Jaguar en ny film där designchefen Ian Callum förklarar designen, och där vi kan studera detaljerna lite närmare.

Storsäljare blir förmodligen 2,2-litersdieseln på 190 hästkrafter, men ett snäpp upp finns de härliga dieselsexorna på 240 eller 275 hästar. Senare följer också fyrhjulsdrivna versioner, plus en XFR Sportbrake med kompressormatad V8.

Även om det inte rör sig om någon storlastare rymmer Jaguar XF Sportbrake 550 liter, mot 565 för Audi A6 och 560 för BMW 5-serie. Prislistan är fortfarande inte officiell, men försäljningen börjar efter sommaren.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en XF Sportbrake istället för en 5-serie Touring eller A6 Avant.
285
32

Mer att läsa

Idag
BMW M4 GTS – byggs i 700 exemplar med 500 hk
Igår
Peugeot: Manuell växellåda är mycket roligare
 • Cyklisten blockerar trafiken – trots att det finns cykelbana
  Cyklisten vägrar flytta på sig – han menar att han har företrädesrätt. Detta trots att han blockerar för lastbilar, personbilar och bussar. Och trots att det finns cykelbana precis bredvid. 
 • Köp en Volkswagen – få 30.000 kronor i rabatt
  Generösa erbjudanden för att hålla kvar kunderna. Samtidigt försöker konkurrenterna locka VW-ägarna att byta märke.
 • Continental: ”Vi har inte hjälpt VW att fuska”
  Leverantören Continental har levererat motorstyrning till de 1,6-liters dieselmotorer som Volkswagen ska återkalla. Men Continental säger sig vara helt säkra på att man inte levererat något ”fuskprogram” som kan manipulera avgasvärdena. Underförstått: det har Volkswagen gjort på egen hand.
 • Christian von Koenigsegg berättar för Jay Leno om One:1
  Att programledaren och bilsamlaren Jay Leno gillar alla bilar som byggs i Ängelholm vet vi sedan förut. Och i den här filmen får Jay Leno tio minuter med Christian von Koenigsegg och de två grottar ner sig i alla läckra detaljer kring One:1, och även transmissionen i Regera.
 • VW-chefen: ”Helt ärligt – det här blir inte smärtfritt”
  I ett tal inför 20.000 bilbyggare i Wolfsburg gav koncernchefen Matthias Müller tuffa besked. Den ekonomiska skadan är omöjlig att uppskatta i dagsläget men alla projekt som inte är absolut nödvändiga stoppas. Största utmaningen är att återuppbygga förtroendet för Volkswagen men Müller ville ändå vara hoppfull ”Den här krisen ska vi klara, även om det innebär massiva besparingar.”