• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Nästa Lamborghini Gallardo...

Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design

Gallardo har blivit Lamborghinis populäraste modell någonsin, och snart kommer en helt ny generation. Den blir radikalt annorlunda både designmässigt och tekniskt – med dubbelkopplingslåda och ny plattform.

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale visades upp på Frankfurtsalongen 2011. Kanske hinns ytterligare en specialversion med innan Gallardo ersätts?

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale visades upp på Frankfurtsalongen 2011. Kanske hinns ytterligare en specialversion med innan Gallardo ersätts?

Lamborghini Gallardo har blivit märkets absoluta bästsäljare med över 12.000 byggda bilar – nästa modell på listan är Murciélago med 4.099 exemplar. När ersättaren till Gallardo dyker upp någon gång under 2013 är det alltså extremt viktigt att den blir bättre på allt.

Designen ändras radikalt

Lamborghinis vd Stephan Winkelmann säger enligt Car & Driver att nya Gallardo blir rejält annorlunda mot den nuvarande modellen, särskilt designmässigt. "Vi säger alltid att design inte är en evolution, utan en revolution, och det kommer vara vår filosofi med ersättaren för Gallardo", säger han. 

Däremot är det inte säkert att designen ens liknar storebror Aventador. "Vad vi har gjort med Aventador är inte nödvändigtvis rätt sak att göra för en annan bil", säger Stephan Winkelmann. Ett sätt att hålla prisnivån nere jämfört med Aventador är att skippa komponenter i kolfiber.

Lamborghinis vd Stephan Winkelmann anser inte att turbo ligger i märkets dna. Därför väntas V10-motorn uppdateras för att ge drygt 600 hästar – utan överladdning.

Lamborghinis vd Stephan Winkelmann anser inte att turbo ligger i märkets dna. Därför väntas V10-motorn uppdateras för att ge drygt 600 hästar – utan överladdning.

Ny plattform för sportbilar

Ersättaren till Gallardo bygger på Volkswagenkoncernens nya plattform för sportbilar, MSS. Den blir också grunden för nästa Audi R8 och flera nya Porschemodeller. För att hålla utvecklingskostnaderna nere ska mellan 15 och 20 procent av komponenterna delas mellan Audi R8 och nya Gallardo.

Dubbelkoppling – men ingen turbo?

När de flesta biltillverkare jobbar med downsizing och effektivitet gör Lamborghini precis tvärtom. Stephan Winkelmann har sagt i en intervju att turboladdning inte ligger i Lamborghinis dna

Däremot är det nästan helt klart att Gallardo får en dubbelkopplingslåda, till skillnad från Aventador som har en våldsamt snabb manuell låda med automatisk koppling. Ingen manuell låda ska erbjudas. 

Jag tror nästa Gallardo blir riktigt vass, Ferrari får se upp!
460
32

Det finns 7 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  Zeus4 Postat: 2012-03-13 11:14

  Nuvarande V10 är den motor som låter bäst av alla dagens motorer enligt mitt tycke, skönt att de inte ändrar på det.

 • #2 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  hello kitty Postat: 2012-03-13 12:44

  bästa motorljuden är

  1 Maserati GTS
  2 Lamborghini Gallardo
  3 Ferrari 458 italia!

  spännande att se nästa generation :))

 • #3 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  jag Postat: 2012-03-13 19:02

  Bra att fler står upp emot turbo!
  Turbo är inte dåligt alls men det ska inte vara sånt i såna här bilar!

 • #4 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  Nils Postat: 2012-03-13 21:53

  Aventador låter brutalt vackert!

 • #5 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  JohanL Postat: 2012-03-13 23:05

  @hello Kitty: din lista är inget fel på alls, särskilt inte första platsen, men en Aston Martin V12 borde fått vara med där oxå! Kanske istället för 458. Subjektivt ämne dock

 • #6 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  Jimmy Postat: 2012-03-13 23:22

  Fint. mer Lambo åt folket!

  och vad gäller motorljud så har Ferrari inget att komma med på v8 sidan däremot är deras v12or från en annan planet men men alla har olika smak.

 • #7 Re: Nästa Lamborghini Gallardo får radikal design
  Daniel Postat: 2012-03-14 19:38

  AMS - skulle inte Lamborghini visa TVÅ st nyheter i Geneve ??

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten