• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Hyundai Santa Fe läcker ut på...

Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet

Hyundai har redan visat de första officiella bilderna på nästa generation Santa Fe. Nu har delar av försäljningsbroschyren läckt ut på nätet. Bland nyheterna finns en stark dieselmotor och en smartphone-app.

Tidigare har Hyundai pratat om designspråket "Fluidic Sculpture", men nu är det istället "Storm Edge" som gäller. Det betyder en aggressivare design med bättre aerodynamik.

Tidigare har Hyundai pratat om designspråket "Fluidic Sculpture", men nu är det istället "Storm Edge" som gäller. Det betyder en aggressivare design med bättre aerodynamik.

Efter fem år väljer Hyundai att ersätta crossovern Santa Fe, som sålt riktigt bra i Sverige. De första officiella bilderna släppte Hyundai för några veckor sedan. Däremot verkar det inte helt klart om modellen ska fortsätta heta Santa Fe, eller om den döps om till ix45.

Tack vare The Korean Car Blog har nu ett par bilder från försäljningsbroschyren läckt ut på nätet. Även om bilderna visar den koreanska versionen gissar vi att varken design eller teknik ändras i särskilt stor omfattning.

Broschyren läckte ut på en koreansk bilblogg. Klicka för att se en större version!

Broschyren läckte ut på en koreansk bilblogg. Klicka för att se en större version!

Bilderna visar framför allt att Hyundai lanserar en ny 2,2-liters dieselmotor på 225 hästar och 500 Nm. Än så länge finns dock inga uppgifter om förbrukning eller utsläpp. På nästa sida visas strålkastare, fälgar, krockkuddar och LDWS-systemet (Lane Departure Warning System).

Hyundai Santa Fe behåller sin sjusitsiga layout, men helt nytt blir infotainmentsystemet BlueLink, som verkar styras med en tryckkänslig skärm. En annan nyhet är Smart Control-appen. Exakt vad som kan kontrolleras med appen är inte klart. Förmodligen handlar det om att kontrollera om bilen är låst, att aktivera kupéfläkten och att sända ut en hjälpsignal vid en olycka.

Nya Hyundai Santa Fe begår premiär på bilsalongen i New York i april. Lanseringen i Sverige sker antagligen efter sommaren. 

Både Mitsubishi och Honda lanserar konkurrenter till Hyundai Santa Fe under året.

Både Mitsubishi och Honda lanserar konkurrenter till Hyundai Santa Fe under året.

Två heta konkurrenter

På Genèvesalongen visade Mitsubishi upp tredje generationen Outlander, som är helt ny från grunden och kommer som supersnål pluginhybrid. Honda CR-V har redan visats upp i USA, men Europaversionen dröjer till senare under året. Det kan också nämnas att Nissan har en utmanare på gång – konceptbilen Hi-Cross ger en liten förhandsvisning om hur nästa X-Trail kan se ut.

Det här ser riktigt bra ut, jag väljer nog hellre nya Santa Fe än Honda CR-V eller Mitsubishi Outlander.
187
64

Det finns 5 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet
  EP Postat: 2012-03-21 08:52

  Om inredningen följer samma snygga stil som på i40 och ix35 och inte ser ut som bajs (nuvarande Santa Fe) så är detta nog min nästa bil. Men då hoppas jag att de fått ner ljudnivån i kupén också. Jag tycker att nuvarande modell tar in lite väl mycket vägljud. Synd på en annars mycket prisvärd bil i klassen. Vettiga garantier och det faktum att det finns en riktig Hyundaiverkstad på orten gör att denna bil är en mycket het kandidat då jag skall byta bil det närmaste året.

 • #2 Re: Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet
  - Postat: 2012-03-21 23:10

  Vill minnas att nuvarande Santa Fe lanserades våren 2006 (i Sverige). Således har Hyundai Santa Fe 6 år på nacken (och inte 5 som det påtalas i artikeln ovan).
  Rätta mig om jag har fel...

 • #3 Re: Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet
  Banzai Postat: 2012-03-22 09:35

  Jo du har delvis rätt. Premiär var hösten 2006 och då var modellerna -07. Nu går den gamla i graven sensommaren 2012 och den ny kommer i okt. så räknar man årsmodeller mellan -07 t.o.m 12 blir det 5 år....

 • #4 Re: Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet
  Hubert Postat: 2012-03-22 15:30

  Ska den verkligen heta Santa Fe.
  Borde det inte va ix55 eller nåt liknande?

 • #5 Re: Hyundai Santa Fe läcker ut på nätet
  Jan Reander Postat: 2012-03-22 18:16

  Utgående modell av Santa Fé lanserades i Sverige på Stockholms bilsalong april 2006.
  Allt tyder väl på att den nya modellen kommer att heta ix45 i Europa.

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten