BMW X1 får facelift och ny toppmodell

Minstingen i BMW:s suv-program uppdateras med nytt utseende och uppfräschad interiör på bilsalongen i New York. Dessutom kommer nya sportmodellen xDrive35i med 306 hästar – men bara för USA-marknaden.

BMW X1 uppdateras efter bara två och ett halvt år med ny front och ett nytt motoralternativ: xDrive35i. Klicka för att komma till bildgalleriet!

BMW X1 uppdateras efter bara två och ett halvt år med ny front och ett nytt motoralternativ: xDrive35i. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Än så länge får vi nöja oss med tre bilder på den ansiktslyfta varianten av BMW X1. Fler lär följa när New York-salongen drar igång. Uppdateringen kommer bara två och ett halvt år efter X1-lanseringen.

Exteriören förändras ytterst försiktigt med silverfärgade inslag i njurarna och ny nederdel på stötfångaren. Bilar med xenonstrålkastare får de karaktäristiska coronaringarna. Interiören förses med ny växelväljare för automatlådan, uppdaterad mittkonsol och flera nya materialval.

Motorerna lämnas orörda, men högst upp i X1-programmet finns en ny toppmodell vid namn xDrive35i. Den får BMW:s turbosexa på 306 hästkrafter och 400 Nm. Tyvärr finns en hake: enligt flera uppgifter ska sportmodellen xDrive35i enbart säljas i USA.

De övriga modellerna i det uppdaterade X1-programmet lanseras i Europa före sommaren.

BMW X1 är min favorit i lilla crossoverklassen.
219
100

Mer att läsa

Idag
Första oberoende avgastestet av NOx-utsläpp – VW Golf var bäst
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!