Maud Olofsson kommenterar Saab-krisen

Fyra månader efter Saabs konkurs svarar förra näringsministern Maud Olofsson på kritiken från Victor Muller. "Svaret på varför det inte fungerade finns hos företaget", säger hon i en intervju.

Maud Olofsson tycker inte att Saabs konkurs går att skylla på regeringen.

Maud Olofsson tycker inte att Saabs konkurs går att skylla på regeringen.

När det stormade som kraftigast kring Saab var många av auto motor & sports läsare kritiska till att regeringen inte agerade mer aktivt för att stötta biltillverkaren, en åsikt som även Victor Muller uttryckt.

"Vi sade aldrig nej till Vladimir Antonov, det var det GM och EIB som gjorde. Makten fanns hos EIB som lånade ut pengarna, det visste Victor Muller", säger Maud Olofsson i en intervju i SvD som Dagens PS hänvisar till.

Anledningen till att Saab gick i konkurs beror enligt Maud Olofsson inte på regeringen, trots att Victor Muller flera gånger hävdat att regeringen lade krokben för Saab.

"Svaret på varför inte det här fungerade står att finna hos företaget", säger Maud Olofsson i intervjun.

Jag tycker att regeringen agerade bra i Saab-affären.
283
869

Mer att läsa

Idag
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
Igår
Var tredje bil kan vara mätarskruvad