Porsche Cayenne GTS – stort bildgalleri

Bara fem bilder på nya Porsche Cayenne GTS var lite snålt. Så vi gav oss ut på jakt och hittade 40 nya bilder på Cayenne GTS – däribland de första bilderna på inredningen. Klicka och njut.

Porsche Cayenne GTS interior inredning

Här har vi de första bilderna på inredningen i Porsche Cayenne GTS. Alcantara är en del av det som utmärker GTS-modellen.

Vilken Porschemodell är den klart mest populära – försäljningsmässigt? De flesta av oss skulle nog instinktivt tänka på klassiska 911:an, som varit med oss i olika skepnader ända sedan 1964. Men det är fel – 911:an kom först på tredje plats – tänk igen.

Förra året, 2011, levererade Porsche 116.978 bilar. Överlägsen etta bland modellerna är bilen på bilderna – Cayenne – med 59.873 exemplar. Tvåa blev Panamera med 28.218 sålda bilar och först på tredjeplats hittar vi 911:an med 17.607 bilar. Boxster/Cayenne räknas som en modell och hamnade sist, vilket nog är en överraskning för många, med 11.280 bilar.

Totalt ökade Porsche försäljningen, jämfört med fjolåret, med 21 procent och största ökningen stod faktiskt Cayenne för som gjorde ett lyckat generationsbyte och ökade med hela 49 procent. Porsche går bra även i Sverige, förra året registrerades 490 nya Porsche.

Vi presenterade Porsche Cayenne GTS mera utförligt igår (klicka på länken för att läsa mer) när den nya generationen presenterades. Men Porsche bjöd bara på fem bilder på nya Cayenne GTS, lite småsnålt men så brukar det vara med nya Porschemodeller.

Vi misstänkte dock att det fanns fler bilder och de hittade vi på ett välbekant ställe. Dessa bilder – 40 stycken högupplösta foton – är nu samlade i bildgalleriet nedan.

Nu blev Cayenne GTS ännu snyggare!
52
19

Mer att läsa

Idag
Jodå, Citroëns modeller med gasfjädring kunde köras på tre hjul
Igår
Mercedes 600 kan knipsa av ditt finger – på två sätt
  • Supersvår quiz: Hur mycket kan du egentligen om Top Gear?
    Jaså, du kallar dig Top Gear-nörd? Upp till bevis! Nu är det dags att visa för kompisarna och kollegorna hur mycket du egentligen kan om Top Gear.
  • Alrik: Bilar är billiga
    Bilar är billiga! Tanken slår mig när jag tittar på nya Volvo S90. På 20 år har det som medelsvensken får kvar i plånboken ökat 70 procent. 1996 kostade Volvo 960 med 170 hk 260.000 kronor. Nya S90 "borde" därför kosta 440.000 kronor. Men det gör den inte. Långt ifrån.