Mercedes G-klass uppdateras med nya AMG-modeller

Återigen får Mercedes stenhårda G-klass ett ansiktslyft – den här gången med led-strålkastare och 20-tumsfälgar. Dessutom kommer två nya toppmodeller: G 63 AMG och G 65 AMG!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Ingen håller längre räkningen på hur många gånger Mercedes uppdaterad den boxiga terrängklassikern Geländewagen. Nu är det dags igen.

Den här gången handlar det om led-strålkastare, nya backspeglar och en AMG-version med ny grill, nya stötfångare med större luftinsläpp, röda bromsok och 20-tumsfälgar.

På insidan är förändringarna större, med nydesignad instrumentpanel och mittkonsol. Infotainmentsystemet Comand har fått ny skärm och försetts med internetuppkoppling och dvd-växlare.

Samtidigt lanseras två nya AMG-versioner av G-klassen. G 63 AMG får Mercedes dubbelturbo-V8 på 5,5 liter, 544 hästkrafter och 760 Nm. Ett steg upp finns G 65 AMG med – jo, du gissade rätt – Mercedes V12-motor med dubbla turbo på 6,0 liter, 612 hästar och 1.000 Nm. G 65 AMG kostar drygt 2,5 miljoner kronor (!) och blir därför dubbelt så dyr som G 63 AMG.

För den som inte behöver AMG-kraft i sin G-klass finns G 500 med en 5,5-liters V8 samt dieselmotorn G 350 BlueTec, där den sistnämnda blir instegsmodell och kostar 790.000 kronor.

Den uppdaterade versionen av Mercedes G-klass finns i bilhallarna i juni.

Mercedes gör helt rätt som behåller G-klassen och uppdaterar den. Min favorit i suvklassen!
332
69

Mer att läsa

Idag
Första oberoende avgastestet av NOx-utsläpp – VW Golf var bäst
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!