Mercedes G-klass uppdateras med nya AMG-modeller

Återigen får Mercedes stenhårda G-klass ett ansiktslyft – den här gången med led-strålkastare och 20-tumsfälgar. Dessutom kommer två nya toppmodeller: G 63 AMG och G 65 AMG!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Mercedes uppdaterar G-klassen med moderniteter som internetuppkoppling och dvd-växlare, men grunden lades redan på 1970-talet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Ingen håller längre räkningen på hur många gånger Mercedes uppdaterad den boxiga terrängklassikern Geländewagen. Nu är det dags igen.

Den här gången handlar det om led-strålkastare, nya backspeglar och en AMG-version med ny grill, nya stötfångare med större luftinsläpp, röda bromsok och 20-tumsfälgar.

På insidan är förändringarna större, med nydesignad instrumentpanel och mittkonsol. Infotainmentsystemet Comand har fått ny skärm och försetts med internetuppkoppling och dvd-växlare.

Samtidigt lanseras två nya AMG-versioner av G-klassen. G 63 AMG får Mercedes dubbelturbo-V8 på 5,5 liter, 544 hästkrafter och 760 Nm. Ett steg upp finns G 65 AMG med – jo, du gissade rätt – Mercedes V12-motor med dubbla turbo på 6,0 liter, 612 hästar och 1.000 Nm. G 65 AMG kostar drygt 2,5 miljoner kronor (!) och blir därför dubbelt så dyr som G 63 AMG.

För den som inte behöver AMG-kraft i sin G-klass finns G 500 med en 5,5-liters V8 samt dieselmotorn G 350 BlueTec, där den sistnämnda blir instegsmodell och kostar 790.000 kronor.

Den uppdaterade versionen av Mercedes G-klass finns i bilhallarna i juni.

Mercedes gör helt rätt som behåller G-klassen och uppdaterar den. Min favorit i suvklassen!
332
69

Mer att läsa

Idag
Chatta med redaktionen om vinterdäck – vad vill du veta?
Igår
Jeremy Clarkson försvarar Volkswagen i sin krönika
  • F1: FIA ändrar reglerna till 2016 – motorerna ska låta mer
    De turbomatade V6:orna i Formel 1 har fått mycket kritik för att inte ge samma härliga ljudkuliss som forna tiders V8:or och V10:or. Men nu har internationella bilsportförbundet, FIA, klubbat en regeländring som ska höja ljudnivån. Nästa säsong, 2016, måste allt överskott från wastegateventilen gå raka vägen ut via ett eget avgasrör. De ljudpulserna är inte ”förstörda” av turbon, vilket innebär högre volym och annan karaktär på motorljudet.
  • Se Ken Block utveckla nya Focus RS hos Ford
    För en bilnörd som Ken Block är det en dröm att vara professionell tävlingsförare. Men en ännu större dröm sedan barnsben är att få vara med och utveckla nya bilmodeller – och den har gått i uppfyllelse. Vem skulle kunna vara bättre än Ken Block att ta fram rätta driftingkänslan i nya fyrhjulsdrivna Ford Focus RS?