LISTA: Här är de manligaste bilarna

Vilka bilar är typiskt manliga? Inside Line har tagit fram en lista på bilmodellerna med störst andel manliga ägare. Det finns gott om sportbilar och pickuper – men inga småbilar...

En typiskt manlig bil, enligt Inside Lines undersökning: BMW 1-serie M Coupé.

En typiskt manlig bil, enligt Inside Lines undersökning: BMW 1-serie M Coupé.

För några veckor sedan listade amerikanska Inslde Line de tio bilmodeller med högst andel kvinnliga ägare. På förstaplatsen kom Volvo S40, och därefter följde Nissan Rogue och Volkswagen Eos.

Nu vänder vi på steken för att se vilka bilar som har störst andel manliga ägare. Som du kanske ser handlar det inte om downsizade familjebussar och snåla hybrider. Istället hamnar Ferrari 458 Italia i topp med 95,3 procent manliga ägare. Därefter kommer BMW 1-serie M Coupé, Audi R8, Mercedes SLS AMG och flera andra snabba sportbilar. Först på åttonde och nionde plats bryts mönstret, med en annan typiskt manlig bil: pickupen, här representerad av GMC Sierra och Fords F-serie.

1. Ferrari 458 Italia - 95,3 procent manliga ägare

2. BMW 1-serie M Coupé - 92,2%

3. Audi R8 - 91,4%

4. Mercedes SLS AMG - 90%

5. Ferrari California - 88,4%

6. Porsche 911 - 88,2%

7. Nissan GT-R - 87,9%

8. GMC Sierra - 87,5%

9. Ford F-serie - 87%

10. Chevrolet Corvette - 86,9%

Den listan bekräftade alla mina fördomar. (=gasa) Nej, så trodde jag verkligen inte att det skulle se ut! (=bromsa)
515
120

Mer att läsa

Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.