Volvo XC40 – första bilderna

Spionfotografer i Arizona har upptäckt den förhöjda Volvo XC40 under test. Nu får vi en första titt på vad som skiljer XC40 mot V40, även om kamouflagefolien försöker dölja detaljerna.

Volvo XC40 Autoblog.com

Det är våra kollegor på Autoblog.com som fått spionbilder från Arizona på nya Volvo XC40. Fem bilder finns att se i stor upplösning, klicka på bilden för att hoppa till Autoblog.com i ett nytt fönster.

Det är våra kollegor på amerikanska bloggsajten "Autoblog.com" som fått de första spionbilderna på den kommande Volvo XC40. Bilen är fångad under test i Flagstaff, Arizona och får vi tro våra vänner på Autoblog.com är det nu bråda tider innan modellen ska premiärvisas på Parissalongen i höst. Flagstaff är ganska bergigt och dragkroken indikerar att man testar dragförmågan och bromsarna.

Det hårda solljuset och kamouflagefolien gör det lurigt att upptäcka skillnaderna mellan Volvo XC40 och redan presenterade V40. Men tittar vi noga är det inte så svårt att se takrails (som nya V40 inte har), den annorlunda fronten med något som ser ut som luftintag i de nedre hörnen och den förhöjda markfrigången. Även plastskölden över bakpartiet ser något annorlunda ut.

Vi har tidigare berättat om tjeckiska Autoforum.cz som "avslöjade" hur Volvo XC40 kommer att se ut, men det var en illustration där vi i jämförelse med de nya spionbilderna ser att fronten blir helt annorlunda.

Volvo V40 ska inte säljas i Nordamerika och som de flesta vet har försäljningen av V70 upphört då volymerna blev väldigt små i skuggan av de mera populära XC60 och XC70 – samt även gamlingen XC90 (som nu står på tur att ersättas). Det öppnar onekligen för en möjlighet att ta in XC40 till Nordamerika men hur Volvo beslutar i detta ärende vet vi inte.

Om Volvo XC40 och V40 blir så populära som Volvo hoppas på innebär det att produktionen går för fullt i Gent, utan möjlighet att öka väsentligt då man redan jobbar treskift. Däremot finns det utrymme för mer produktion i Torslanda och under våren/sommaren har Volvo investerat i en flexiblare produktionslina för att även kunna bygga S60 parallellt med V60. Idag byggs S60 i Gent och V60 i Torslanda men efter sommaren kan Volvo styra över S60-produktion till Sverige om det behövs för att avlasta Gent.

Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte visa bilderna från Autoblog.com på Volvo XC40 här, men klicka på länken och hoppa över till sajten för att se de fem bilder som finns. Vad tycker ni läsare – ser Volvo XC40 lovande ut?

Jag tycker XC40 ser lovande ut. Den borde gå att sälja i USA - och i Europa!
416
47

Mer att läsa

Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?