Volvo XC40 – första bilderna

Spionfotografer i Arizona har upptäckt den förhöjda Volvo XC40 under test. Nu får vi en första titt på vad som skiljer XC40 mot V40, även om kamouflagefolien försöker dölja detaljerna.

Volvo XC40 Autoblog.com

Det är våra kollegor på Autoblog.com som fått spionbilder från Arizona på nya Volvo XC40. Fem bilder finns att se i stor upplösning, klicka på bilden för att hoppa till Autoblog.com i ett nytt fönster.

Det är våra kollegor på amerikanska bloggsajten "Autoblog.com" som fått de första spionbilderna på den kommande Volvo XC40. Bilen är fångad under test i Flagstaff, Arizona och får vi tro våra vänner på Autoblog.com är det nu bråda tider innan modellen ska premiärvisas på Parissalongen i höst. Flagstaff är ganska bergigt och dragkroken indikerar att man testar dragförmågan och bromsarna.

Det hårda solljuset och kamouflagefolien gör det lurigt att upptäcka skillnaderna mellan Volvo XC40 och redan presenterade V40. Men tittar vi noga är det inte så svårt att se takrails (som nya V40 inte har), den annorlunda fronten med något som ser ut som luftintag i de nedre hörnen och den förhöjda markfrigången. Även plastskölden över bakpartiet ser något annorlunda ut.

Vi har tidigare berättat om tjeckiska Autoforum.cz som "avslöjade" hur Volvo XC40 kommer att se ut, men det var en illustration där vi i jämförelse med de nya spionbilderna ser att fronten blir helt annorlunda.

Volvo V40 ska inte säljas i Nordamerika och som de flesta vet har försäljningen av V70 upphört då volymerna blev väldigt små i skuggan av de mera populära XC60 och XC70 – samt även gamlingen XC90 (som nu står på tur att ersättas). Det öppnar onekligen för en möjlighet att ta in XC40 till Nordamerika men hur Volvo beslutar i detta ärende vet vi inte.

Om Volvo XC40 och V40 blir så populära som Volvo hoppas på innebär det att produktionen går för fullt i Gent, utan möjlighet att öka väsentligt då man redan jobbar treskift. Däremot finns det utrymme för mer produktion i Torslanda och under våren/sommaren har Volvo investerat i en flexiblare produktionslina för att även kunna bygga S60 parallellt med V60. Idag byggs S60 i Gent och V60 i Torslanda men efter sommaren kan Volvo styra över S60-produktion till Sverige om det behövs för att avlasta Gent.

Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte visa bilderna från Autoblog.com på Volvo XC40 här, men klicka på länken och hoppa över till sajten för att se de fem bilder som finns. Vad tycker ni läsare – ser Volvo XC40 lovande ut?

Jag tycker XC40 ser lovande ut. Den borde gå att sälja i USA - och i Europa!
416
47

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.