Flygande bilar

Nürburgring är spektakulärt av så många anledningar och en av de bästa är att man kan iaktta när bilar lyfter med hjulen från den säkra asfalten. Vem trodde att ett brittiskt palats kunde få luft under vingarna?

Mercedes-Benz SL

Mercedes testar hur lång fjädringsväg man måste ha för att kunna ta Quiddelbacher Höhe utan att däcken tappar mark.
Klicka för fullstorlek!

Det är snart dags att summera teståret som gått och vad är då bättre än att bjuda på flygande prototyper? Vår spionfotograf Stefan Baldauf har försett oss med tillräckligt med material för att kunna göra ett litet collage där testförarna ger järnet så pass att minst ett hjul är i luften. Bäst måste väl ändå Rolls Royce Coupe med alla fyra hjulen i luften vara.

Bilar som finns med i galleriet är bland andra: BMW M6 Gran CoupeBMW 3-serie GTBMW X5Mercedes E-klass faceliftMercedes S-klassMercedes SLS Black SeriesMercedes SLOpel Insignia faceliftPorsche PanameraPorsche MacanRolls Royce Coupe.

Detta påminner om en historia min kollega Pär Brandt berättade när han provkört nya Rolls Royce Phantom vid premiären 2004/2005. Som motorjournalist vill man se till att komma hem med material som de andra inte har. Alltså ordnade Pär fram bilder på när han provocerade Phantom till krängningar och till och med en bild där han får upp bilen på ställ. Det hela slutade med att när artikeln väl publicerades blev Pär uppkallad på BMW:s kontor som lät hälsa att Rolls Royce var mycket besvikna. Pär hade inte behandlat Phantom med respekt. Då vet man att man gjort ett bra arbete!

Klicka här för att kunna njuta av en överskådlig bildkarta

Fram för fler flygande fordonsfoton!
78
11

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.