Bildoktorn avslöjar hur bra bilen är

Tre asiater och två tyskar i topp fem på ny amerikansk oberoende lista över de mest tillförlitliga bilarna. Hur ligger din bil till och vad kostar den att reparera om den skulle gå sönder?

CarMD list of top 10 manufacturers

Här listas de bilmärken som gjorde bäst ifrån sig. Klicka för fullstorlek.

När man ska köpa bil vill man göra det så lätt för sig som möjligt genom att försöka eliminera bilar som krånglar mycket. Man kan välja att söka igenom Bilprovningens statistik, eller använda Dekras smidiga app för att se vilka bilar som presterar bra vid bilprovningen.

Ett amerikanskt företag som heter CarMD har en produkt som man kopplar in i bilens diagnossystem och kollar av exakt vad som är fel på bilen. Detta underlättar även för bilägaren så hen kan se hur pass allvarligt problemet är och att hen inte blir lurad vid ett eventuellt verkstadsbesök. Men man får även fram en mängd viktiga data om vilka bilar det är som har minst problem och vilka problem de i så fall har.

CarMD list of top 10 cars

Här är bilmodellerna som gjorde bäst ifrån sig. Klicka för fullstorlek!

På de tio främsta placeringarna ser vi fem asiatiska märken, tre amerikanska och två tyska. De två översta placeringarna innehas av Toyota och Hyundai men på tredjeplatsen har BMW tagit ett gigantiskt kliv in som nykomling på topp tio. 

CarMD tar fram ett genomsnitt baserat på färst antal "check engine"-relaterade problem och den lägsta genomsnittliga reparationskostnaden. På CarMD:s hemsida har man även kategoriserat topplistan efter tillverkare, fordon, fordonskategori och efter vanliga fel.

För att se en komplett lista med alla olika resultat, klicka här för att komma till CarMD:s hemsida

Uppdelat efter fordonskategori. Klicka för fullstorlek!

Jag skulle vilja se en komplett lista för den svenska marknaden!
325
14

Mer att läsa

Idag
Jodå, Citroëns modeller med gasfjädring kunde köras på tre hjul
Igår
Mercedes 600 kan knipsa av ditt finger – på två sätt
  • Supersvår quiz: Hur mycket kan du egentligen om Top Gear?
    Jaså, du kallar dig Top Gear-nörd? Upp till bevis! Nu är det dags att visa för kompisarna och kollegorna hur mycket du egentligen kan om Top Gear.
  • Alrik: Bilar är billiga
    Bilar är billiga! Tanken slår mig när jag tittar på nya Volvo S90. På 20 år har det som medelsvensken får kvar i plånboken ökat 70 procent. 1996 kostade Volvo 960 med 170 hk 260.000 kronor. Nya S90 "borde" därför kosta 440.000 kronor. Men det gör den inte. Långt ifrån.