BMW 4-serie smygvisas inför Detroitsalongen

UPPDATERAD MED FLER BILDER! Bilder på en näst intill produktionsklar coupéversion av BMW 3-serie har dykt upp på nätet, med aggressiv front och läcker interiör. Senare kommer dessutom crossovern X4.

Konceptversionen av BMW 4-serie visas upp på bilsalongen i Detroit i januari, och den färdiga produktionsbilen står förmodligen i bilhallarna i vår.

Nya F30-generationen av BMW 3-serie är inte alls lika kontroversiell designmässigt som föregångaren E90. Men den som ändå vill ha ett lite mer vågat utseende kan snart beställa coupéversionen av nya 3-serien.

Som vi berättat om tidigare byter den namn till 4-serien. BMW vill ha jämna siffror på coupé- och cabrioletmodellerna – men vi vet ännu inte om BMW vågar byta namn på M3 till M4.

4-serien ser aggressivare ut än 3-serien med ett nytt frontparti och full-led-strålkastare. Förhoppningsvis följer detaljerna med till produktionsversionen, men vi detta är ett koncept som ska visas upp på Detroitsalongen i januari. Sannolikt är det bara de vildaste detaljerna i front och akter som skiljer det här konceptete från seriemodellen.

 

Interiören skiljer inte mycket från 3-serien, men 4-serien får exklusivare materialval och fler färger att välja på som tillval. Även motorerna hämtas direkt från 3-serien. Senare följer också 4-serie Gran Coupé, som blir en lillebror till 6-serie Gran Coupé och som ska utmana Mercedes CLA, samt nya crossovern X4.

BMW nämner inget om vilka drivlinor vi kan förvänta oss i nya 4-serien, men räkna med att det blir en spegling av vad som erbjuds till 3-serien. Det innebär att nya 4-serie Coupé sannolikt får åtta motoralternativ, fyra diesel och fyra bensin.

Uppdatering kl 22.00: Nu finns 60 nya bilder i galleriet nedan. Dessutom BMW:s officiella video som visar exteriör och interiör på nya 4-serie Coupé. Jämfört med nuvarande 3-serie Coupé blir nya 4-serie Coupé 2,9 centimeter längre, 4,4 centimeter bredare och 1,6 centimeter lägre. Hjulbasen blir fem centimeter längre (samma som nya fyrdörrars sedan), vilket borde göra baksätet rymligare jämfört med föregående coupémodell.

Mycket snyggt! Jag var lite tveksam till 3-serien men nu faller allt på plats.
628
65

Mer att läsa

Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?