Bara i Ryssland – 13 minuter av vansinne

Är den ryska trafiken värre än något annat – eller är man bara bättre på att filma alla olyckor och tillbud? Här har ni 13 minuter av samlat vansinne, osannolika händelser och förskräckliga missbedömningar.

 

Gänget bakom "TwisterNederlandTNL" ägnar sig åt att klippa ihop "det bästa av det värsta" och nu har turen kommit till den ryska trafiken. Som ni alla vet verkar de flesta ryssar ha en kamera fäst på instrumentbrädan för att dokumentera vad som händer, förmodligen för att kunna hävda sin rätt inför försäkringsbolaget.

På YouTube finns det massor av osannolika klipp och i den här samlingsfilmen får vi se hur en ovanligt intelligent häst använder övergångsställe, en helikopter gör en lågflygning, möte med ett jetplan, någon har glömt pumpmunstycket i tanklocket, lastbil på tre hjul, folk som trillar ur sina bilar, träd faller över vägen, poliser blir jagade av en Niva som inte tänker stanna, och så vidare, och så vidare. TwisterNederlandTNL har fler filmer i samma stil, klicka på länken för att hoppa dit.

Man kan väl anta att alkohol varit bidragande orsak till en hel del av vansinnet. Men vad tror ni läsare, är trafiken värre i Ryssland eller är de bara bättre på att dokumentera?

Jag tror inte den ryska trafiken är "värst", men ryssarna är bäst på att filma det som händer.
98
188

Mer att läsa

Idag
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
Igår
Mercedesföraren bråkar med cyklisten – slutar med burnout
 • Årets bästa bilar 2016: Rösta på dina favoriter
  Det är dags att rösta fram årets bästa bilar. Vilka märken och modeller gillar du? Du röstar enkelt på webben. Fina priser står på spel.
 • Officiellt: Bugatti Veyrons efterträdare heter Chiron – visas i Genève
  Det har ryktats länge men nu är det officiellt – Bugatti har valt att döpa Veyrons efterträdare till Chiron. Med hybriddrift och W16-motor på runt 1.500 hk ska Bugatti hedra sin mest framgångsrika tävlingsförare Louis Chiron, aktiv på 20- och 30-talen. Tester pågår, VIP-kunderna är lyriska och Bugatti har redan sålt 100 bilar.
 • Premiärdatum klart för nya Top Gear
  Nya programledaren för Top Gear, Chris Evans, avslöjar när första programmet får premiär. Inspelningarna har redan börjat.
 • Bensinmackar får varningstexter om klimathotet
  Nya förslaget träder i kraft i Kanada – men kan sprida sig: "Jag tror det blir en snöbollseffekt."
 • Alrik: Toyota håller på att göra om misstaget
  Det är inget fel på Toyota Prius, Prius har en magnifik teknisk lösning. Jo förresten, ett stort problem. Om Toyota för 18 år sedan hade gjort som Tesla, byggt något bilnördar älskar att köra, då hade alla biltillverkare sålt hybrider nu. Tyvärr håller Toyota på att göra om misstaget.