Hot Rod Magazine – Roadkill

Då var julen över och helt plötsligt har du hur mycket tid över som helst. Får vi lov att fresta med alla tio avsnitten av Hot Rod Magazines fenomenala busprogram Roadkill? Varsågod!


Amerikanska Motor Trends systertidning Hot Rod har ett fantastiskt Youtube-program där chefredaktören David Freiburger och redaktören Mike Finnegan hittar på de mest vansinniga upptåg i hot rod-anda. 

De byter motorer i snöstorm på en parkeringsplats, kör 4X4-race i öknen, rejsar van vs. wagon, tar gatlegala dragracingbilar och kör slut på dem, stoppar en kompressor i en Jaguar XJ och håller på med allmänt knas. Men Freiburger och Finnegan gör det med kärlek och en enorm kunskap och även för någon som tidigare inte varit intresserad av Hot Rods är det fullständigt fascinerande. 

Detta är ett program för bilnördar oavsett vilket som är ens favoritmärke eller om man gillar nya eller gamla bilar. Det är inget motsatsförhållande. Och man bara måste beundra killarna som ligger längs med motorvägen i avsnitt nio och svetsar sitt sönderslagna oljetråg. Eller hur kärleken till metall kan få en man som Jay Allen i Lowell att stanna kvar i Arizona bara för några gamla bilar och motorcyklars skull. Och de kommer fram till en oerhört viktig slutsats i avsnitt fyra: det är bara män som blir imponerade när du dyker upp i en Lamborghini!

Härligt program, Freiburger och Finnegan är suveräna!
45
25

Mer att läsa

Idag
Chatta med redaktionen om vinterdäck – vad vill du veta?
Igår
Jeremy Clarkson försvarar Volkswagen i sin krönika
  • F1: FIA ändrar reglerna till 2016 – motorerna ska låta mer
    De turbomatade V6:orna i Formel 1 har fått mycket kritik för att inte ge samma härliga ljudkuliss som forna tiders V8:or och V10:or. Men nu har internationella bilsportförbundet, FIA, klubbat en regeländring som ska höja ljudnivån. Nästa säsong, 2016, måste allt överskott från wastegateventilen gå raka vägen ut via ett eget avgasrör. De ljudpulserna är inte ”förstörda” av turbon, vilket innebär högre volym och annan karaktär på motorljudet.
  • Se Ken Block utveckla nya Focus RS hos Ford
    För en bilnörd som Ken Block är det en dröm att vara professionell tävlingsförare. Men en ännu större dröm sedan barnsben är att få vara med och utveckla nya bilmodeller – och den har gått i uppfyllelse. Vem skulle kunna vara bättre än Ken Block att ta fram rätta driftingkänslan i nya fyrhjulsdrivna Ford Focus RS?