• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Alfa Romeo 4C – premiären...

Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!

Alfa Romeo lovar att 2013 blir ett spännande år, och först ut blir sportbilen 4C. Här är första smygbilden!

Uppdelningen är nu att Fiat ska ta hand om de billigare modellerna, medan Alfa Romeo och Maserati ska sälja dyrare premiumbilar. Ett viktigt steg i den strategin är Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo har gång på gång gjort entusiasterna besvikna de senaste åren. Trots att detaljerad information om flera framtida modeller läckt ut har det förväntade försäljningslyftet uteblivit. Alfa Romeo 159 har slutat tillverkas, och ersättaren dröjer.

Förväntningarna på den kommande sportmodellen 4C är därför enorma. Alfa Romeo har skickat ut en bild på en snygg, femekrad fälg. Bilvärlden går nu i spinn inför tanken på att det troligen är första bilden på nya 4C.

Än så länge är det ont om detaljer, men det ryktas om att Alfa Romeo 4C får en 1,75-liters turbomotor på 200 hästar, en dubbelkopplingslåda och bakhjulsdrift. Premiären blir förmodligen på Genèvesalongen i vår, och bilen kan utvecklas tillsammans med Mazda.

Det här blir spännande – jag tror Alfa Romeo är på väg tillbaka mot roliga bilar igen.
252
3

Det finns 6 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  Oslo Postat: 2013-01-01 21:57

  Undra priset? Toyota/Subaru säljer för ca 300 000 kronor. Alfa 4c låter lik på pappret, men är säkert snyggare. Frågetecken kring kvallitet och köregenskaper dock.

 • #2 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  Rejo Postat: 2013-01-01 22:17

  Alfa 4C kommer att bli en betydligt mer avancerad konstruktion än Subaru BRZ och Toyota GT86, med mittmotor och kolfiberkomponenter. Man har tidigare antytt en prislapp på runt 45000 EUR så jag antar att det kommer att handla om närmare en halv miljon kronor om den kommer till Sverige. Jag tror inte man behöver befara några frågetecken kring kvalitet och köregenskaper - vad jag har förstått kommer nämligen Alfa 4C att tillverkas i Modena med hjälp av Maserati/Ferrari!

  Det stämmer inte som det står i artikeln att Alfa 4C skall utvecklas tillsammans med Mazda. Det är nästa generation Alfa Spider som skall få gemensam plattform med Mazda Miata, vilket enbart kan betecknas som positivt. Miata är helt rätt typ av sportbil att basera en Alfa Spider på, och då kan man förhoppningsvis räkna med ett pris som motsvarar BRZ/GT86.

 • #3 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  PetetB Postat: 2013-01-01 22:26

  Tack Rejo. Denna bil kommer lira i en helt annan liga än BRZ/GT86. Den kommer ha en motor med 300hk, inte 200 som AMS skriver. Att sätta frågetecken på om köregenskaperna hos en Alfa är bara tramsigt. Det är ju deras adelsmärke!

 • #4 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  JB Postat: 2013-01-02 11:59

  Någon utav Lotus modellerna, (Elise, Exige eller Evora beroende påHP) borde vara en liknande bil på alla sett. Om jag har läst rätt så är 4C en liten mittmotorbil där design filosofin är lätt vikt och inte max HP.

  Det tror jag kommer att vara en intressant jämförelse. Hoppas Alfan kommer att sälja bra och det kommer att hjälpa Lotus också.

  Läckra bilar båda två. Gillar konceptet skarpt.

 • #5 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  Marcus Postat: 2013-01-02 15:19

  BRZ/GT86 lirar väl i familjebilsligan, den känns iaf som vilken trött familjebil som helst, fast med en hyffsad coupékaross, speciellt rolig att köra var den inte, var det kanske årets besvikelse? Jag ändrade mig iaf efter provkörning och det blev inget köp som tänkt.

  Så nu hoppas jag på 4C istället. :)

 • #6 Re: Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!
  Olso Postat: 2013-01-07 08:37

  Din okunnighet om Alfa i synnerhet och bilar i allmänhet är däremot mer faktum än frågetecken.

  Mvh Olso

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten