Alfa Romeo 4C – premiären närmar sig!

Alfa Romeo lovar att 2013 blir ett spännande år, och först ut blir sportbilen 4C. Här är första smygbilden!

Uppdelningen är nu att Fiat ska ta hand om de billigare modellerna, medan Alfa Romeo och Maserati ska sälja dyrare premiumbilar. Ett viktigt steg i den strategin är Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo har gång på gång gjort entusiasterna besvikna de senaste åren. Trots att detaljerad information om flera framtida modeller läckt ut har det förväntade försäljningslyftet uteblivit. Alfa Romeo 159 har slutat tillverkas, och ersättaren dröjer.

Förväntningarna på den kommande sportmodellen 4C är därför enorma. Alfa Romeo har skickat ut en bild på en snygg, femekrad fälg. Bilvärlden går nu i spinn inför tanken på att det troligen är första bilden på nya 4C.

Än så länge är det ont om detaljer, men det ryktas om att Alfa Romeo 4C får en 1,75-liters turbomotor på 200 hästar, en dubbelkopplingslåda och bakhjulsdrift. Premiären blir förmodligen på Genèvesalongen i vår, och bilen kan utvecklas tillsammans med Mazda.

Det här blir spännande – jag tror Alfa Romeo är på väg tillbaka mot roliga bilar igen.
252
3

Mer att läsa

Idag
Peugeot: Manuell växellåda är mycket roligare
 • Continental: ”Vi har inte hjälpt VW att fuska”
  Leverantören Continental har levererat motorstyrning till de 1,6-liters dieselmotorer som Volkswagen ska återkalla. Men Continental säger sig vara helt säkra på att man inte levererat något ”fuskprogram” som kan manipulera avgasvärdena. Underförstått: det har Volkswagen gjort på egen hand.
 • Köp en Volkswagen – få 30.000 kronor i rabatt
  Generösa erbjudanden för att hålla kvar kunderna. Samtidigt försöker konkurrenterna locka VW-ägarna att byta märke.
 • Christian von Koenigsegg berättar för Jay Leno om One:1
  Att programledaren och bilsamlaren Jay Leno gillar alla bilar som byggs i Ängelholm vet vi sedan förut. Och i den här filmen får Jay Leno tio minuter med Christian von Koenigsegg och de två grottar ner sig i alla läckra detaljer kring One:1, och även transmissionen i Regera.
 • VW-chefen: ”Helt ärligt – det här blir inte smärtfritt”
  I ett tal inför 20.000 bilbyggare i Wolfsburg gav koncernchefen Matthias Müller tuffa besked. Den ekonomiska skadan är omöjlig att uppskatta i dagsläget men alla projekt som inte är absolut nödvändiga stoppas. Största utmaningen är att återuppbygga förtroendet för Volkswagen men Müller ville ändå vara hoppfull ”Den här krisen ska vi klara, även om det innebär massiva besparingar.”
 • Cyklisten blockerar trafiken – trots att det finns cykelbana
  Cyklisten vägrar flytta på sig – han menar att han har företrädesrätt. Detta trots att han blockerar för lastbilar, personbilar och bussar. Och trots att det finns cykelbana precis bredvid. 
Igår
Fortkörning och böter – här är allt du behöver veta