Drive och Koenigsegg samarbetar

Christian von Koenigsegg får marknadsföringsskjuts av Youtube-succén Drive och lanserar en online-följetong med start den åttonde januari. Se teasern redan nu!

 

Youtube-fenomenet Drive med bland andra Chris Harris, Alex Roy och Matt Farah som bredsladdar sportbilar, hittar på upptåg och besöker tuners har fått sällskap av Sveriges egen supersportbilstillverkare: Koenigsegg. 

I serien om nio avsnitt, som heter Inside Koenigsegg, presenterar Christian von Koenigsegg exklusivt material om tillverkning och ingenjörskonst som satt Ängelholm på världskartan. 

Serien, som debuterar den åttonde januari, ska ta tittarna bakom kulisserna hos Koenigsegg och visa hur utvecklingen av supersportbilar påverkar biltillverkning i allmänhet. 

Här är länken till Drives Youtube-kanal!

Detta får man bara inte missa!
358
3

Mer att läsa

Idag
Chatta med redaktionen om vinterdäck – vad vill du veta?
Igår
Jeremy Clarkson försvarar Volkswagen i sin krönika
  • F1: FIA ändrar reglerna till 2016 – motorerna ska låta mer
    De turbomatade V6:orna i Formel 1 har fått mycket kritik för att inte ge samma härliga ljudkuliss som forna tiders V8:or och V10:or. Men nu har internationella bilsportförbundet, FIA, klubbat en regeländring som ska höja ljudnivån. Nästa säsong, 2016, måste allt överskott från wastegateventilen gå raka vägen ut via ett eget avgasrör. De ljudpulserna är inte ”förstörda” av turbon, vilket innebär högre volym och annan karaktär på motorljudet.
  • Se Ken Block utveckla nya Focus RS hos Ford
    För en bilnörd som Ken Block är det en dröm att vara professionell tävlingsförare. Men en ännu större dröm sedan barnsben är att få vara med och utveckla nya bilmodeller – och den har gått i uppfyllelse. Vem skulle kunna vara bättre än Ken Block att ta fram rätta driftingkänslan i nya fyrhjulsdrivna Ford Focus RS?