Ferrari och Maserati tappar i Italien

Många biltillverkare pressas av den ekonomiska krisen. Maserati har tappat mer än 70 procent på hemmamarknaden.

Ferrari och de andra italienska tillverkarna pressas av dåliga försäljningssiffror.

De italienska sportbilstillverkarna har det kämpigt på hemmamarknaden. Både Ferrari och Maserati har halverat försäljningen under 2012, enligt The Guardian.

Två anledningar ligger bakom försäljningstappet: den ekonomiska krisen i Europa och de höga skatterna som drabbar lyxbilsägare.

"Bilmarknaden lider av en överdos av skatter som drabbar, för att inte säga kriminaliserar, köpet, ägandet och användandet av bilar", säger Filippo Pavan Bernacchi, ordförande i de italienska bilhandlarnas organisation Federauto till The Guardian.

Ferrari tappade 56 procent av försäljningen under 2012. Maserati backade hela 72 procent medan Lamborghini klarade sig något bättre – minus 16,6 procent.

Jag tror att sportbilstillverkarna tar igen det här tappet snabbt.
62
69

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!