The (Swedish) Stig slog till igen

Det var The Stig som förnöjde en stor och vilt hejande publik i det österrikiska EM-rallyt Jännerrallyt. The Stig körde sig fram till en andraplats i klassen men tyckte inte alls att det var märkvärdigt…

Väglaget var inte det bästa i Jännerrallyt men bekom inte vår förre världsmästare i rally, Stig Blomqvist. Han tog det lugnt men blev ändå tvåa i klassen för fyrhjulsdrivna standardbilar ...

Istället hade förre världsmästaren i rally, Stig Blomqvist 66, en rad förklaringar till att det inte gått fortare – trots att han lämnat flera namnkunniga och unga talanger i vassare bilar bakom sig.

- Man får köra längre ner i fältet, det är mörkt och blött och svårkört. Och så glasögonen.., så jag tog det väl lite lugnare. Numera kör jag bara för att det är skoj, sa Blomqvist som hoppas köra det historiska Safarirallyt i höst.

Jännerrallyt är årets första EM-tävling och (den före detta IRC-serien) samlade ett 80-tal ekipage som toppades av ett drygt dussin vassa Super 2000-bilar med EM-eliten. Rallyts vinnare, tjecken Jan Kopecky, är knuten till Skodas rallyteam och en stor del av fältet utgjordes av andra unga, talangfulla förare från olika länder i centrala Europa.

Blomqvist körde i standardklassen, i en Mitsubishi Evo IX, och tillhörde hela rallyt igenom topp-tio-gänget och avslutade med några riktigt bra sträcktider som till slut placerade honom som tolva totalt.

I klassen ERC Production Cars blev "Mäster" däremot tvåa – så nog kan The Stig fortfarande… 

jag skulle vilja se Stig köra i Svenska Rallyt igen – ge honom en styrning ...
387
2

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!