Spion: Hyundai Genesis sedan

Hyundai har fler modeller än de vi brukar se i Sverige. En av de lyxigaste är kanske på väg hit för att kunna sno marknadsandelar från premiumtyskarna. Här har vi sprillans nya bilder på Hyundai Genesis sedan.

Hyundai Genesis sedan är snart redo för en uppdatering. 2015 kommer vi få se den på vägarna. Klicka för fullstorlek!

Hyundai Genesis sedan är snart redo för en uppdatering. 2015 kommer vi få se den på vägarna. Klicka för fullstorlek!

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Hyundai Genesis är vi mest vana att se i coupéform i Sverige, om än att den också är någorlunda ovanlig. 

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Men i USA och andra delar av världen är Hyundai Genesis sedan märkets lyxvagn och kommer i nuvarande utförande både med en 3,8-liters V6 och en 5,0-liters V8. 

Dessa spionbilder visar på en del förändringar som kan tyda på att Hyundai planerar att sälja bilen även i Europa. Man kan se vissa förändringar i den välmaskerade interiören och bagageutrymmet. Även lamporna runt om får uppgraderingar och nytt utseende. 

Före detta Audidesignern Peter Schreyer, som ritar systermärket Kia, är nu även ansvarig för Hyundai och man kan tydligt se hans signatur i juvelliknande lampor, släta ytor, en lång motorhuv och korta överhäng.

Om nu Genesis sedan ska introduceras i Europa får man räkna med att Hyundai har en dieselspis på lur. Eftersom Genesis sedan och Genesis coupé delar plattform är det bakhjulsdrift som gäller och således är bilen en perfekt premiumkonkurrent som siktar på Audi A6, Mercedes E-klass och BMW 5-serie. 

Inuti Genesis sedan kan man räkna med all tänkbar modern utrustning i premiumklass med Hyundais Blue Link telematics infotainment system som kronan på verket där Apples röstassistent siri även ingår, men även Google maps. Nu har vi äntligen fått en bra bild på inredningen som ser stram och elegant ut.

Eftersom allting prestanda mäts på Nürburgring vill inte Hyundai vara sämre, därför är man i full gång att konstruera ett eget testcenter i det gröna helvetet för att kunna fintrimma kommande modeller. Räkna med att denna faceliftade Genesis har körts många varv på Nordslingan. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Helt rätt att få en stor tyskkonkurrent med Hyundai Genesis sedan i Europa. Gärna Sverige!
333
74

Mer att läsa

Idag
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
Igår
Mercedesföraren bråkar med cyklisten – slutar med burnout