Framtidens Volvo: Flashback till 2002

auto motor & sport anordnade en designtävling om framtidens Volvo redan 2002. Häng med på en rolig flashback – blev det som vi trodde?

Ett av de mer realistiska bidragen i vår designtävling 2002 kom från Joakim Prahl, som tagit fram en skiss på Volvo C60. Alla publicerade bidrag finns i albumet nedan.

I nr 3/2013 presenterar vi Volvos nya citybil som röstades fram i ams egen designtävling. Klicka på omslaget för att läsa mer.

Nu har ams-läsarna fått säga sitt – det blir designern Johan Wejedals fräcka V20-koncept som får representera framtiden för Volvo. Men detta är inte första gången vi frågar de kunniga läsarna om hjälp. Redan för tio år sedan, i nummer 11/2002, ordnade vi en designtävling där läsarna fick bidra med idéer och skisser på hur framtidens Volvo skulle se ut.

Bredden på bidragen var enorm. Marcus Stendahl, 16 år, skickade in en Volvo med riktigt kaxig attityd och Jacob Feldmans Volvo XC Widebody och C20 är inte helt olika Johan Wejedals V20.

Alla valde inte att skissa bilarna för hand – Photoshop hade precis börjat invadera datorerna och Joakim Prahl fick visa sina kunskaper i form av en coupéversion av S60, som han kallade C60.

Jag tycker Volvo har ett spännande formspråk.
159
126

Mer att läsa

Idag
Så fixar du punkan i en nödsituation
Igår
F1: FIA ändrar reglerna till 2016 – motorerna ska låta mer
  • Jeremy Clarkson försvarar Volkswagen i sin krönika
    Volkswagen-skandalen rullar vidare men nu får ledningen i Wolfsburg stöd från oväntat håll. I sin senaste krönika i Sunday Times försvarar Jeremy Clarkson Volkswagen och säger att de ingalunda är ensamma om att tänja på regelverket. ”Alla är vi fuskare”, skriver Jeremy Clarkson och använder sig själv som exempel. Dessutom har Clarkson ett förslag på hur VW ska gå på offensiven igen.
  • Se Ken Block utveckla nya Focus RS hos Ford
    För en bilnörd som Ken Block är det en dröm att vara professionell tävlingsförare. Men en ännu större dröm sedan barnsben är att få vara med och utveckla nya bilmodeller – och den har gått i uppfyllelse. Vem skulle kunna vara bättre än Ken Block att ta fram rätta driftingkänslan i nya fyrhjulsdrivna Ford Focus RS?