• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Kia visar sportiga Ceed GT –...

Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept

Kia vill utmana med en ny sportversion av Ceed och Pro Ceed, som får turbomotor och 18-tumsfälgar. Dessutom visas ett nytt suv-koncept som blir större än Sorento.

Kia vill tuffa till sin image med de nya GT-versionerna av Ceed och Pro Ceed.

För att skilja ut sig från koncernsyskonet Hyundai försöker Kia skapa en lite sportigare image. Inför Genèvesalongen visar Kia upp en ny GT-version av femdörrarsmodellen Ceed och tredörrarsmodellen Pro Ceed.

Den viktigaste nyheten är motorn, som byts ut mot en 1,6-liters turbofyra på 204 hästkrafter och 265 Nm. Motorn finns också i Hyundai Veloster. 0–100 km/h ska gå på omkring åtta sekunder.

Förutom motorn får Kia Ceed GT och Pro Ceed GT ett nytt sportavgassystem, 18-tumsfälgar, röda bromsok, Recarostolar samt en uppdaterad front med GT-märke, led-strålkastare och röda detaljer.

Mer än så här får vi tyvärr inte se av nya Kia Cross GT förrän Chicagosalongen öppnar.

Men innan Genèvesalongen drar igång öppnar bilsalongen i Chicago, och där visar Kia upp ett nytt suv-koncept. Kia Cross GT är större än Sorento och kan hamna i samma storleksklass som Volkswagen Crossblue.

Än så länge har Kia bara släppt en teaserbild, så det är svårt att skaffa en uppfattning om storlek och teknik under skalet. Premiär blir alltså på bilsalongen i Chicago med start den 7 februari.
  

Bildgalleri – Kia Ceed GT och Pro Ceed GT

Jag tycker Kia gör rätt som försöker vara ett sportigare alternativ till Hyundai.
119
19

Det finns 5 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept
  Håkan Postat: 2013-01-31 14:32

  Kia - bliv vid din läst.

 • #2 Re: Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept
  Jocke Postat: 2013-01-31 15:41

  Det är uppochnedvända världen i den asiatiska bilindustrin. Honda som var lite av ett premiummärke med sober och lite tysk design har tappat fotfästet helt. Toyota framstår som plastigare och smäckigare än någonsin, samtidigt som koreanerna spottar ut nya snygga modeller med premiumkänsla.

 • #3 Re: Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept
  Roger Skagerström Postat: 2013-02-01 02:07

  Fronten var riktigt lyckad iallafall, de stora strålkastarna till trots. Småfräckt med de fyra små "ficklamporna". Eller kanske mest konstig? Svårt att säga :p Pro-Ceed var tuff även i förra versionen och nu kanske designen kommer till sin rätt till fullo.
  :)

 • #4 Re: Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept
  Pelle Postat: 2013-02-01 12:14

  Snygg, men den borde vara lite snabbare.

 • #5 Re: Kia visar sportiga Ceed GT – och nytt suv-koncept
  Anders Postat: 2013-02-02 11:25

  Premium känsla hit och dit. Men designen börjar bli riktigt bra på Kia. Dock för att jag skall trivas har dem en bit kvar på designen och materialet inuti bilen.
  Och stolarna är för hårda och korta.
  Men farliga det är dem verkligen, för det finns många människor utan bilintresse. Och det är väl just människorna utan minsta intresse för bilar Kia vill hitta?

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten