Saabs sajt är tillbaka – med information

Bit för bit börjar pusselbitarna i Trollhättan hitta sin plats igen. Nu har Saab återlanserat sin sajt på adressen www.saabcars.com. En av nyheterna är att Saabs sajt även kan läsas på kinesiska.

www.saabcars.com/

Saab är tillbaka på nätet, nu även på kinesiska. Klicka på bilden för att hoppa till Saabcars.com och bilda dig en egen uppfattning.

National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, har köpt Saab Automobile och har för avsikt att producera bilar i Trollhättan igen. Och även i staden Qingdao, Kina, där en ny Saab-fabrik ska byggas (klicka på länken för att läsa mer).

Att starta produktionen på nytt är ingen liten uppgift. Saab 9-3 måste till exempel modifieras på en del punkter och även få en ny drivlina då de gamla motorerna tillhörde GM. Parallellt sker utveckling av elbilar med 9-3 som bas och även färdigställandet av den helt nya Phoenix-plattformen.

Att pusselbitarna börjar hamna på plats bevisas bland annat av att Saabs sajt nu är uppe igen. Numera kan den även läsas på kinesiska och det går även att se vilka lediga jobb som finns hos Saab Automobile. Klicka på länken www.saabcars.com för att ta en titt själv.

Bra jobbat, kul att Saab är tillbaka på nätet igen.
715
18

Mer att läsa

Idag
Volvo slog historiskt säljrekord i november – 49.055 bilar
Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?