Saabs sajt är tillbaka – med information

Bit för bit börjar pusselbitarna i Trollhättan hitta sin plats igen. Nu har Saab återlanserat sin sajt på adressen www.saabcars.com. En av nyheterna är att Saabs sajt även kan läsas på kinesiska.

www.saabcars.com/

Saab är tillbaka på nätet, nu även på kinesiska. Klicka på bilden för att hoppa till Saabcars.com och bilda dig en egen uppfattning.

National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, har köpt Saab Automobile och har för avsikt att producera bilar i Trollhättan igen. Och även i staden Qingdao, Kina, där en ny Saab-fabrik ska byggas (klicka på länken för att läsa mer).

Att starta produktionen på nytt är ingen liten uppgift. Saab 9-3 måste till exempel modifieras på en del punkter och även få en ny drivlina då de gamla motorerna tillhörde GM. Parallellt sker utveckling av elbilar med 9-3 som bas och även färdigställandet av den helt nya Phoenix-plattformen.

Att pusselbitarna börjar hamna på plats bevisas bland annat av att Saabs sajt nu är uppe igen. Numera kan den även läsas på kinesiska och det går även att se vilka lediga jobb som finns hos Saab Automobile. Klicka på länken www.saabcars.com för att ta en titt själv.

Bra jobbat, kul att Saab är tillbaka på nätet igen.
715
18

Mer att läsa

Idag
Volkswagen Golf 8 blir snålare, lättare och kommer som R420
  • Vill du jobba hos Koenigsegg – flera tjänster att söka
    Är ditt drömjobb att bygga en superbil? Nu finns chansen. "Du måste ha en genuin passion för konstruera och tillverka de bästa bilarna i världen", skriver Koenigsegg i en av tjänstebeskrivningarna. Någon?
  • Volkswagen kan få avskräckande högt skadestånd i USA för sitt avgasfusk
    Amerikanska myndigheter tänker göra Volkswagens avgasfuskande till ett "varnande exempel" för övriga inom bilindustrin. Att luras ska kosta dyrt, vilket oljebolaget BP fick erfara efter sitt oljeutsläpp i Mexikanska golfen då man tvingades betala 25 miljarder dollar (!) i böter och ersättning för skadorna. Det kan även bli aktuellt med fängelse för VW-cheferna.
Igår
Volvo gör det alla drömmer om – ökar försäljningen av gamla modeller