Volvo V40 till verkstad

Volvo återkallar över 20.000 exemplar av V40 för ett problem med vindrutespolningen. Blir det verkstadsbesök för dig?

Kör du nya Volvo V40 kan du snart få besöka verkstaden.

Efter Toyotas och Lexus återkallelse på totalt över 1,3 miljoner bilar är det nu dags för Volvo att kalla tillbaka ägarna till verkstaden.

Volvo återkallar över 21.000 exemplar av V40, varav drygt 2.900 i Sverige. Problemet är en ventil i systemet för spolarvätskan, som kan göra det svårare att spola rutan. Ibland kan föraren behöva vänta flera sekunder på att trycket i systemet blir tillräckligt högt för att rutan ska spolas.

Volvo kontaktar V40-ägarna med post.

Helt rätt av Volvo att återkalla bilarna.
168
14

Mer att läsa

Igår
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.