Mercedes C 63 AMG "Edition 507"

En Volvo får inte vara snabbare än en bil från Affalterbach, det har Mercedes i dag gjort klart när de presenterar en uppdaterad C 63 AMG "Edition 507". Bilen får fler hästar med teknik från SLS AMG.

Mercedes C 63 AMG edition 507

Blanksvarta detaljer och luftkanaler i huven visar att det produceras 507 hästar ur den vässade 6,2-litersmotorn.

Det var bara en dryg vecka sedan en Mercedes C 63 AMG fick pisk av Volvos superkoncept S60 Polestar och Mercedes har redan ett motmedel på gång: nya C 63 AMG Edition 507. 

Skämt åsido: för att klämma det sista ur C-klass AMG, som kommer pensioneras nästa år, väljer Mercedes att presentera en sista prestandaversion kallad Edition 507.

Som suffixet berättar har motorn fått en ökning av antalet hästkrafter från 457 till 507 (eller jämna 500 bhp) och de kommer i alla karossformer: sedan, kombi och coupé. 

Den 6,2 liter stora V8:an får en del teknik från SLS AMG som hjälper den komma över 500-hästarsstrecket – smidda kolvar, vevstakar och en lättviktsvevaxel. Det är sannolikt att detta blir det sista stridsropet från en av världens härligaste motorer i C 63 AMG innan C-klassen får en mindre och turboladdad V8, precis som sina större syskon när nästa modell får premiär 2014. 

Det ökade hästkraftsantalet gör att 0–100 km/h-tiden kapas med två tiondels sekunder. Mercedes har även passat på att öka vridmomentet med tio Nm till 610. Coupén och sedanen klarar 0–100 km/h på 4,2 sekunder medan kombin behöver ytterligare 0,1 sekunder på sig. Bromsarna är av komposit från AMG high-performance och oken är rödlackerade för effekt.

Topphastigheten begränsas på elektronisk väg till 280 km/h oavsett kaross, precis som i C 63 AMG utrustade med AMG Driver's package som är standard i Edition 507. 

I övrigt har Edition 507 fått en aluminiumhuv med kylluftsintag liknande dem som sitter på C 63 AMG Black Series och blanksvart finish på spoilern, backspegelkåpor, grill och plasten runt led-strimmorna i fronten. Man kan även välja till en Magno Platinum-färg. Inuti Edition 507 hittar vi kontrastsömmar och en Alcantaraklädd ratt. Som slutkläm sitter det superlätta 19-tums alufälgar med 235/35 R19 fram och 255/30 R19 bak.

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Mercedes AMG är min favorit bland prestandamärken som Quattro GmbH, BMW M, Polestar och Lexus F!
191
222

Mer att läsa

Idag
Land Rover Defender läggs ned 2016 – ersättaren fortfarande okänd
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.