Nya SsangYong Rodius läcker ut på nätet

Bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut från en intern visning. Vi trodde inte Rodius kunde bli så mycket fulare, men vad säger ni läsare – har SsangYong lyckats med designen den här gången?

SsangYong Rodius 2013

Fronten känner vi igen från SsangYongs pickupmodell, dock lite modifierad på Rodius. Fler bilder finns hos TMR, klicka på bilden för att hoppa dit.

Familjebussen SsangYoung Rodius har av vissa utsetts som "världens fulaste bilmodell". Inte så kul epitet, men från detta utgångsläge kan det bara bli bättre. Eller?

För några dagar sedan skicka SsangYong ut en designskiss på nya Rodius, eller Stavic som den heter på vissa marknader (Korando Turismo i Sydkorea). Världspremiär för nya generationen Rodius blir det på Genévesalongen. Men bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut på nätet och vi gissar att de kommer från någon typ av intern visning av modellen. Bilderna hittade vi hos "The Motor Report" i Australien (klicka på länken för att se fler bilder).

SsangYong har berättat att Rodius ska säljas med två motoralternativ, en 2,0-liters diesel och en 3,2-liters bensinare (V6, förmodligen). Mycket mer än så vet inte ännu. Men vad säger ni läsare efter att ha väntat i nio år på en efterträdare till gamla Rodius – blev nya generationen ett lyft?

SsangYong Rodius 2013

Vem designade då förra generationen Rodius? Jo, Ken Greenley, före detta kursledare vid den berömda Royal College of Art i London. Men det kanske inte är första grejen som han nämner i sitt CV… Vad säger ni läsare, blev nya generationen SsangYong Rodius ett lyft?

Jag tycker att SsangYong lyckats bra med nya Rodius - en riktig snygging!
41
620

Mer att läsa

Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.