Nya SsangYong Rodius läcker ut på nätet

Bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut från en intern visning. Vi trodde inte Rodius kunde bli så mycket fulare, men vad säger ni läsare – har SsangYong lyckats med designen den här gången?

SsangYong Rodius 2013

Fronten känner vi igen från SsangYongs pickupmodell, dock lite modifierad på Rodius. Fler bilder finns hos TMR, klicka på bilden för att hoppa dit.

Familjebussen SsangYoung Rodius har av vissa utsetts som "världens fulaste bilmodell". Inte så kul epitet, men från detta utgångsläge kan det bara bli bättre. Eller?

För några dagar sedan skicka SsangYong ut en designskiss på nya Rodius, eller Stavic som den heter på vissa marknader (Korando Turismo i Sydkorea). Världspremiär för nya generationen Rodius blir det på Genévesalongen. Men bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut på nätet och vi gissar att de kommer från någon typ av intern visning av modellen. Bilderna hittade vi hos "The Motor Report" i Australien (klicka på länken för att se fler bilder).

SsangYong har berättat att Rodius ska säljas med två motoralternativ, en 2,0-liters diesel och en 3,2-liters bensinare (V6, förmodligen). Mycket mer än så vet inte ännu. Men vad säger ni läsare efter att ha väntat i nio år på en efterträdare till gamla Rodius – blev nya generationen ett lyft?

SsangYong Rodius 2013

Vem designade då förra generationen Rodius? Jo, Ken Greenley, före detta kursledare vid den berömda Royal College of Art i London. Men det kanske inte är första grejen som han nämner i sitt CV… Vad säger ni läsare, blev nya generationen SsangYong Rodius ett lyft?

Jag tycker att SsangYong lyckats bra med nya Rodius - en riktig snygging!
41
620

Mer att läsa

Igår
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.