Spion: Audi A3 sedan

Det finns en lucka i modellutbudet som Audi ännu inte börjat exploatera. Nya A3 Sportback har precis haft premiär och för att vara säkra på att kunderna inte lägger vantarna på en konkurrent istället har Audi sitt nya vapen klart: en sedan.

Audi A3 sedan

Vill du hellre ha en A3 sedan? Då får du vänta ett tag till.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Vi har tidigare skrivit om att Audi ska släppa en sedanversion av sin populära A3, men våra uppgifter att den skulle presenterats redan 2012 var fel. Nu har vi spionbilder som visar att bilen i alla fall är på gång.

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Det var redan inför fjolårets Genèvesalong som vi kunde rapportera om "A3 Concept" som visade en sedan som storleksmässigt låg strax under A4. 

Sedanen lär få samma utbud av motoralternativ som för femdörrarsversionen, och väntas få officiell premiär, snart. Kanske redan på Genèvesalongen i mars? 

Inuti blir det samma fina interiör som övriga A3:or med de läckra luftutblåsen och ren ergonmi. Tillval som MMI navigation plus med touch pad, en 5,8- eller sjutumsskärm kommer naturligtvis också att finnas. 

Klicka här för att komma till albumet!

Hellre en A3 sedan än Sportback!
288
91

Mer att läsa

Igår
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.