Spion: Audi A3 sedan

Det finns en lucka i modellutbudet som Audi ännu inte börjat exploatera. Nya A3 Sportback har precis haft premiär och för att vara säkra på att kunderna inte lägger vantarna på en konkurrent istället har Audi sitt nya vapen klart: en sedan.

Audi A3 sedan

Vill du hellre ha en A3 sedan? Då får du vänta ett tag till.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Vi har tidigare skrivit om att Audi ska släppa en sedanversion av sin populära A3, men våra uppgifter att den skulle presenterats redan 2012 var fel. Nu har vi spionbilder som visar att bilen i alla fall är på gång.

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Det var redan inför fjolårets Genèvesalong som vi kunde rapportera om "A3 Concept" som visade en sedan som storleksmässigt låg strax under A4. 

Sedanen lär få samma utbud av motoralternativ som för femdörrarsversionen, och väntas få officiell premiär, snart. Kanske redan på Genèvesalongen i mars? 

Inuti blir det samma fina interiör som övriga A3:or med de läckra luftutblåsen och ren ergonmi. Tillval som MMI navigation plus med touch pad, en 5,8- eller sjutumsskärm kommer naturligtvis också att finnas. 

Klicka här för att komma till albumet!

Hellre en A3 sedan än Sportback!
288
91

Mer att läsa

Idag
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
Igår
Volkswagen måste spara – här är modellerna som kan stoppas