Alfa Romeos suv på väg!

För att klara sig i en global värld kan man inte bara bygga lokala läckerheter utan bilarna måste tilltala en bred massa. Därför ger sig Alfa Romeo in i crossoverterritoriet med vad som ser ut som en höjd Giulietta. En läsare har fotat den nya Alfa-suven, och för det får han en Canon-kamera.

spion läsarbilden
Alfa romeo suv giulietta

De där baklamporna känner vi igen från Alfa Giulietta.

För två veckor sedan damp det ned spionbilder på en Jeepversion av en förhöjd Alfa Romeo Giulietta. Nu har läsaren Magnus Modée Rasting fångat den Alfan på bild. 

Den framhjulsdrivna plattform som Dodge Dart, Alfa Romeo och Jeep får dela på heter CUSW (Compact U.S. Wide) och är oerhört viktig för det fortsatta samarbetet mellan Fiat och Chrysler. 

Även kommande Alfa Romeo Giulia och nästa generations Chrysler 200 sedan ska använda sig av CUSW vilket betyder att vi ser den första crossover som Alfa Romeo tillverkat.

Ska man dela plattform med Jeep måste man också kunna tillhandahålla fyrhjulsdrift, och det kommer mycket riktigt finnas som tillval i en specialversion. 

Detta är den första Alfa Romeo som kommer att få en världsomspännande försäljning sedan 164:an slutade säljas i USA 1995.

Rajala pro shop canon powershot alfa romeo giulietta giulia jeep liberty cherokee

Magnus Modée Rasting får en Canon Powershot S100 som tack för hans Alfa Romeobilder.

Räkna med finesser som Fiats skjutbara baksäte och en 2,0-liters Multijetdiesel på 170 hk, eller Fiat/Chryslers nya "världsmotor på 2,4 liter och cirka 180 hk. Bilen ska byggas i Mirafiorifabriken utanför Turin och dyker upp runt 2015. Förhoppningsvis kommer det fler spionbilder på den om inte allt för lång tid.

Detta betyder också att Magnus vinner den Canon Powershot S100 som vi, tillsammans med vår partner Rajala Pro Shop, ger bort varje månad till den som lyckas knäppa de bästa spionbilderna. 

Alfa romeo suv giulietta

Klicka för fullstorlek!

Skulle jag köpa en crossover skulle jag helt klart köpa en Alfa Romeo!
211
78

Mer att läsa

Idag
Volkswagen Golf 8 blir snålare, lättare och kommer som R420
  • Vill du jobba hos Koenigsegg – flera tjänster att söka
    Är ditt drömjobb att bygga en superbil? Nu finns chansen. "Du måste ha en genuin passion för konstruera och tillverka de bästa bilarna i världen", skriver Koenigsegg i en av tjänstebeskrivningarna. Någon?
  • Volkswagen kan få avskräckande högt skadestånd i USA för sitt avgasfusk
    Amerikanska myndigheter tänker göra Volkswagens avgasfuskande till ett "varnande exempel" för övriga inom bilindustrin. Att luras ska kosta dyrt, vilket oljebolaget BP fick erfara efter sitt oljeutsläpp i Mexikanska golfen då man tvingades betala 25 miljarder dollar (!) i böter och ersättning för skadorna. Det kan även bli aktuellt med fängelse för VW-cheferna.
Igår
Volvo gör det alla drömmer om – ökar försäljningen av gamla modeller