• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Alfa Romeos suv på väg!

Alfa Romeos suv på väg!

För att klara sig i en global värld kan man inte bara bygga lokala läckerheter utan bilarna måste tilltala en bred massa. Därför ger sig Alfa Romeo in i crossoverterritoriet med vad som ser ut som en höjd Giulietta. En läsare har fotat den nya Alfa-suven, och för det får han en Canon-kamera.

spion läsarbilden
Alfa romeo suv giulietta

De där baklamporna känner vi igen från Alfa Giulietta.

För två veckor sedan damp det ned spionbilder på en Jeepversion av en förhöjd Alfa Romeo Giulietta. Nu har läsaren Magnus Modée Rasting fångat den Alfan på bild. 

Den framhjulsdrivna plattform som Dodge Dart, Alfa Romeo och Jeep får dela på heter CUSW (Compact U.S. Wide) och är oerhört viktig för det fortsatta samarbetet mellan Fiat och Chrysler. 

Även kommande Alfa Romeo Giulia och nästa generations Chrysler 200 sedan ska använda sig av CUSW vilket betyder att vi ser den första crossover som Alfa Romeo tillverkat.

Ska man dela plattform med Jeep måste man också kunna tillhandahålla fyrhjulsdrift, och det kommer mycket riktigt finnas som tillval i en specialversion. 

Detta är den första Alfa Romeo som kommer att få en världsomspännande försäljning sedan 164:an slutade säljas i USA 1995.

Rajala pro shop canon powershot alfa romeo giulietta giulia jeep liberty cherokee

Magnus Modée Rasting får en Canon Powershot S100 som tack för hans Alfa Romeobilder.

Räkna med finesser som Fiats skjutbara baksäte och en 2,0-liters Multijetdiesel på 170 hk, eller Fiat/Chryslers nya "världsmotor på 2,4 liter och cirka 180 hk. Bilen ska byggas i Mirafiorifabriken utanför Turin och dyker upp runt 2015. Förhoppningsvis kommer det fler spionbilder på den om inte allt för lång tid.

Detta betyder också att Magnus vinner den Canon Powershot S100 som vi, tillsammans med vår partner Rajala Pro Shop, ger bort varje månad till den som lyckas knäppa de bästa spionbilderna. 

Alfa romeo suv giulietta

Klicka för fullstorlek!

Skulle jag köpa en crossover skulle jag helt klart köpa en Alfa Romeo!
210
78

Det finns 11 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  max Postat: 2013-02-04 18:25

  Det känns inte helt Alfa..... :(

 • #2 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Johan Postat: 2013-02-04 19:15

  Håller med Max. Det hade känts lite mer rätt om det stod Lancia i grillen.

 • #3 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Fredde Postat: 2013-02-04 20:35

  Undrar om Lancia är på väg att försvinna från Sverige.....på deras hemsida kan man bara köpa "lagerbilar".......enligt prislistan.....

 • #4 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Rejo Postat: 2013-02-04 23:14

  Vad jag förstår har experimentet med att sätta Lancia-emblem på Chrysler-bilar inte slagit väl ut någonstans i Europa, så det kan mycket väl bli så att Fiat helt och hållet drar tillbaka Lancia-märket, möjligen bortsett från hemmamarknaden i Italien där tydligen Lancia har en relativ stor marknadsandel. Men det blir då i princip Fiat-bilar med kosmetiska förändringar, ungefär som Vauxhall säljs i England.

 • #5 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Fredde Postat: 2013-02-05 06:06

  Det luktar Simca-Chrysler-Talbot-röra lång väg. Hade kunnat tänka mig att köpa en liten Ypsilon, men inte om den ska heta Chrysler. Låt Lancia vara Lancia och Chrysler vara Chrysler...... Typiskt Fiat-koncernen också att ge upp efter ett halvår.....de tycks ju tro att man kan etablera något nytt på två månader och därefter stå högst upp på försäljningslistorna.

 • #6 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Matte Postat: 2013-02-05 09:33

  Giulietta-mulan har använts för att maskera utvecklingsarbetet av Dodge Dart, och den används även för kommande Chrysler 100 / Lancia Delta och nya Jeep Compass, och även för kommande Alfa Suv. Det är en mula som man använder för att prova ut chassilösningar.

  Dodge Dart bygger på Giulietta-chassiet och har också Alfas 1,7 Twin Air Turbo-motor och Alfas TCT dubbelkopplingslåda.

  En kommande Alfa SUV får den fyrhjulsdrivna versionen av detta Alfa-chassi, som även utgör grunden för nya Jeep Compass.

  Det må inte kännas som Alfa att Alfas utvecklade komponenter börjar spridas även utanför Alfa, men detta Alfa-chassi är Fiat-gruppens premium-chassi. Det är flexibelt, vridstyvt, krocksäkert - det är det bästa chassi de har så självfallet vill de använda det till sina bästa produkter.

  När det gäller Lancia som det tjatas om... Lancia Ypsilon är en italienutvecklad modell och absolut ingen kosmetisk förändrad Fiat och enligt Marchionnes plan så kommer den minsta Lancia, alltså Ypsilon, fortsätta att vara en helt egen modell. Den är populär i Sydeuropa. Nästa Delta blir en Lancia-version av Chrysler 100.

  Problemet med att sätta Lancia-märke på Chrysler var tidigare att man gjorde det på bilar som var utvecklade innan Fiat tog över Chrysler, de hade alltså ingen italiensk känsla i sig. Nya kommande Chrysler 100 och även ersättaren till Chrysler 200, de har italienska gener.

  Nya Chrysler 100 bygger på samma chassi som Alfa Giulietta och kommer att ha italienska motorer. Designchefen för Chrysler är en italienare!

  Detta gör att de nya Chrysler-bilarna blir mer Lancia, mer italienska. Så det blir mer Lancia med Chrysler märke än tvärtom även om de tillverkas i nya uppgraderade fabriker i USA där Fiats experter på produktion har hjälpt till med justeringen, samma experter som har uppgraderat Alfa fabriken i Italien till att enbart bygga premiumbilar under märkena Alfa och Maserati.

 • #7 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Matte Postat: 2013-02-05 09:36

  Alfa Romeo finns självfallet kvar på den svenska marknaden. Kommentatorn i tråden har missförstått - självfallet kan man beställa en ny Alfa, men Alfas rabatterbjudande och paketkampanj gäller endast lagerbilar. Dvs om du beställer en Alfa från fabrik istället för att köpa en som finns i lagret så får du betala fullt pris. Alfa har utförsäljning av förra årets modell, det är inte konstigt att de har rabatt på lagerbilarna. Det är samma som med många andra fabrikanter.

  I dagsläget har Alfa enbart två modeller i produktion - Giulietta och MiTo. Detta därför att man förbereder lansering av nya Giulian och man har gjort om hela fabriken där den ska byggas, därför tog man 159:an ur produktion då man satsar på nystart med ny produktfamilj och en uppgraderad fabrik. Man behövde utrymmet för att bygga om fabriken.

 • #8 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Matte Postat: 2013-02-05 09:37

  Alfa Giulia och Maserati Ghibli kommer att byggas i samma fabrik, man förbereder produktionsstart och marknadsintroduktion för dem nu, det lär bli klart till hösten så de lanseras som 2014 års modell.

 • #9 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Schuckert Postat: 2013-02-05 10:09

  Ni är tyvärr blåsta. Den här testbilen har figurerat LÄNGE i USA. Med största sannolikhet som mula för efterföljaren till Liberty/Cherokee. Någon liten Alfa-SUV lär vi aldrig se. Det är en önskedröm från ej insatta och en mardröm för alfisti. Lite som att Challenger skulle få ett Fiat-syskon. :-D

  Läs lite mer på allpar.com där ChryCo-nördarna håller hus. De är inte så lite insatta i vad som händer även med Fiat-koncernens utveckling. Av förklarliga skäl.

 • #10 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Lumi Postat: 2013-02-05 12:05

  Anställ, Matte!

 • #11 Re: Alfa Romeos suv på väg!
  Fredde Postat: 2013-02-06 19:42

  Vänta nu här..... Är det så smart att ge den där Magnus en NY kamera....? Han HAR ju redan en kamera, vilket bevisas av att han tog bliden på Alfan...... :-) Inte behöver han väl en TILL då.....?

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten