Alfa Romeos suv på väg!

För att klara sig i en global värld kan man inte bara bygga lokala läckerheter utan bilarna måste tilltala en bred massa. Därför ger sig Alfa Romeo in i crossoverterritoriet med vad som ser ut som en höjd Giulietta. En läsare har fotat den nya Alfa-suven, och för det får han en Canon-kamera.

spion läsarbilden
Alfa romeo suv giulietta

De där baklamporna känner vi igen från Alfa Giulietta.

För två veckor sedan damp det ned spionbilder på en Jeepversion av en förhöjd Alfa Romeo Giulietta. Nu har läsaren Magnus Modée Rasting fångat den Alfan på bild. 

Den framhjulsdrivna plattform som Dodge Dart, Alfa Romeo och Jeep får dela på heter CUSW (Compact U.S. Wide) och är oerhört viktig för det fortsatta samarbetet mellan Fiat och Chrysler. 

Även kommande Alfa Romeo Giulia och nästa generations Chrysler 200 sedan ska använda sig av CUSW vilket betyder att vi ser den första crossover som Alfa Romeo tillverkat.

Ska man dela plattform med Jeep måste man också kunna tillhandahålla fyrhjulsdrift, och det kommer mycket riktigt finnas som tillval i en specialversion. 

Detta är den första Alfa Romeo som kommer att få en världsomspännande försäljning sedan 164:an slutade säljas i USA 1995.

Rajala pro shop canon powershot alfa romeo giulietta giulia jeep liberty cherokee

Magnus Modée Rasting får en Canon Powershot S100 som tack för hans Alfa Romeobilder.

Räkna med finesser som Fiats skjutbara baksäte och en 2,0-liters Multijetdiesel på 170 hk, eller Fiat/Chryslers nya "världsmotor på 2,4 liter och cirka 180 hk. Bilen ska byggas i Mirafiorifabriken utanför Turin och dyker upp runt 2015. Förhoppningsvis kommer det fler spionbilder på den om inte allt för lång tid.

Detta betyder också att Magnus vinner den Canon Powershot S100 som vi, tillsammans med vår partner Rajala Pro Shop, ger bort varje månad till den som lyckas knäppa de bästa spionbilderna. 

Alfa romeo suv giulietta

Klicka för fullstorlek!

Skulle jag köpa en crossover skulle jag helt klart köpa en Alfa Romeo!
211
78

Mer att läsa

Idag
Årets bästa bilar 2016: Rösta på dina favoriter
 • Bensinmackar får varningstexter om klimathotet
  Nya förslaget träder i kraft i Kanada – men kan sprida sig: "Jag tror det blir en snöbollseffekt."
 • Alrik: Toyota håller på att göra om misstaget
  Det är inget fel på Toyota Prius, Prius har en magnifik teknisk lösning. Jo förresten, ett stort problem. Om Toyota för 18 år sedan hade gjort som Tesla, byggt något bilnördar älskar att köra, då hade alla biltillverkare sålt hybrider nu. Tyvärr håller Toyota på att göra om misstaget.
 • Stor svenskhelg i internationell motorsport
  Det blev en riktig svenskhelg i motorsporten med segrar i både i rally och rallycross och i Abu Dhabi går två unga svenska förare och väntar på att få göra GP2-premiär.
 • 1 december – hög tid att byta till vinterdäck
  Första advent har passerats och från och med 1 december råder vinterdäckslagen i Sverige. Hög tid att skifta till vinterhjulen och vi har samlat tio nyttiga tips som kan spara både tid och pengar.
Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
 • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
  Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
 • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
  Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
 • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
  auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!