• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • F1: En rivstart för Mercedes?

F1: En rivstart för Mercedes?

Mercedes visade idag den nya F1-bilen, Mercedes W04, som teamet hoppas ska föra Lewis Hamilton och Nico Rosberg till täten i årets F1-VM. Bilen som teamet visade i Jerez inför testerna imorgon hade flera nya detaljer.

Med Nico Rosberg vid ratten gjorde nya Mercedes W04 sina jungfruvarv på jerez GP-bana under introduktionen av den ny F1-bilen. Imorgon, tisdag, börjar testerna på allvar för Nico Rosberg och Lewis Hamilton i den nya Mercedes W04.

Extra F1-bilaga!

• I auto motor & sport nr 6, i butik 7 mars, kommer en 50-sidig F1-bilaga - som prenumeranterna får gratis!

Att fjolårssäsongen var en djup besvikelse för Mercedes-teamet är en officiell sanning i F1-världen. Därför är det också intressant att notera att Mercedes inte har sparat någon möda eller pengar på att vässa teamet med ny personal och konstruera 2013 års racerbil.

När den nya F1-bilen visades i Jerez idag fanns där en helt ny frontvinge samt ett helt nytt avgasutblås, så kallat "Coanda-utblås", på nya Mercedes W04. Chassit behåller emellertid fjolårsbilens lågt liggande bakfjädrar och den konventionella framfjädringen med så kallade "push rods".

- Årets säsong innebär samtidigt något av en nystart för vårt team. Den rekonstruktion av teamet vi genomfört under det senaste året återspeglas även i nya W04, sa Ross Brawn, teknisk chef för teamet.

Mercedes har under de senaste månaderna bytt flera chefer på olika nivåer i teamet och i den bil som Michael Schumacher körde förra året sitter nu britten och förre världsmästaren Lewis Hamilton.

Tillsammans med Nico Rosberg, som i fjol tog Mercedes första F1-seger i modern tid i Kinas GP, ska Mercedes AMG Petronas som teamet officiellt heter inleda en säsong som teamet hoppas ska utgöra början på en ny era för Mercedes i Formel 1. Helst då någonstans framme i täten…

Jag tror obetingat på Mercedes i år, de kommer att vinna VM.
38
70

Det finns 2 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: F1: En rivstart för Mercedes?
  Rejo Postat: 2013-02-04 15:12

  Känns som att det är alldeles för stor omsättning på chefer i det här stallet. Jag tror de måste stabilisera stallet och jobba långsiktigt - det är enda vägen till framgång. I grunden har de alla resurser som behövs, men de kommer definitivt inte att slåss om VM i år.

 • #2 Re: F1: En rivstart för Mercedes?
  Tjalle Postat: 2013-02-04 16:43

  Proppen ur?

  Ross Brawn är inget dumhuvud - se vad han gjorde med Honda - helt plötsligt var bilen en vinnare - när Honda lagt ner.

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten