Renault Scénic är död – leve nya Scénic XMOD

Först Clio, sedan Captur och nu är det dags för Scénic att få Renaults nya "ansikte". Dessutom vill Renault att vi ska se på Scénic som mer än familjebuss och lanserar en tredje version – Scénic XMOD. Fast fyrhjulsdrift kan vi glömma…

Nya Renault Scénic XMOD Genèva 2013

Nya Renault Scénic XMOD ska premiärvisas på Genèvesalongen och där ska vi också få se storebror Grand Scénic i ungefär samma stil. Klicka på bilden för att hoppa till bildgalleriet.

Fyra år gamla Renault Scénic får ett rejält lyft och ansluter designmässigt till den nya generationen Clio (som visades i höstas) och helt nya crossovermodellen Captur. Både aktern och fronten är omgjorda med LED-ljus.

Renault förflyttar familjen Scénic mot samma håll som Captur och skapar en tredje modell med känslan av en crossover genom höjd markfrigång, lite tuffare attribut och tilläggsnamnet "XMOD". Någon fyrhjulsdrift som på gamla modellen Scénic RX4 får vi dock inte men Renault tillför ett manuellt, omställningsbart antispinnsystem som de döpt till "Grip Xtend" på modellen XMOD.

Både Renault Scénic, Scénic XMOD och den sjusitsiga Grand Scénic får det nya multimediasystemet Renault R-Link med 7-tums pekskärm.

Hur det gått till vet vi inte (slängt ut reservhjulet?) men bagagerumsvolymen har ökat från 522 till 555 liter, ett utmärkt mått i det här segmentet. Motoralternativen i Renault Scénic XMOD blir tre och några riktiga fakta får vi inte ännu, mer än att en motor är en ny bensinfyra med 130 hk.

Nya Renault Scénic XMOD premiärvisas på Genèvesalongen och där ska vi också få se den modifierade Grand Scénic, sannolikt med ett snarlikt utseende. Sedan lanseringen 1996 har Renault sålt inte mindre än 4,3 miljoner Scénic och inför modellåret 2014 har Renault investerat över fyra miljarder kronor i sin Douai-fabrik.

Nya Renault Scénic XMOD gillar jag, tummen upp för den här!
104
21

Mer att läsa

Idag
Snart premiär för Volvo S90 – bästa bilderna avslöjar designen
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!