Spion: Opel Corsa II – facelift

Vi har väntat länge på nyheten om en ny Corsa men det verkar som om Opelingenjörerna har andra planer. Eller så var det ekonomiavdelningen som satte stopp. Det blir ännu en facelift och denna gången tar Opel i från tårna.

Opel Adam Corsa facelift

Är det Opel Adam? Nej, det är "nya" Corsa som visar upp sin nya look.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Den är välkänd inom sitt segment men börjar nu bli en riktig gamling med hela sex år på nacken. Ja, 2010 kom det en liten facelift som uppdaterade framlamporna och stötfångaren men mer än så blev det inte. 

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Nu är det dags igen. Men inte för en ny Opel Corsa, utan en ny liten ansiktslyftning. Det finns inte pengar hos Opel att utveckla en ny plattform än den som man tog fram tillsammans med Fiat 2006 och det är betydligt billigare att kosmetiskt förädla utseendet än att bygga en helt ny bil. Det är därför de har Adam.

Apropos Adam verkar det som att den fått stå modell för nya Corsas front och rapporter säger att interiören är helt ny och mycket tilltalande med fin plast, en helt ny ratt och musiksystem. 

Det är troligt att Opel väljer att förse lyfta Corsa med det senaste de har i motorteknik. Kanske den nyutvecklade trepipen som annonserades i december hamnar i Corsa? I september på Frankfurtsalongen får vi veta säkert. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Opel Corsa har alltid varit min favorit i klassen!
67
46

Mer att läsa

Idag
Första oberoende avgastestet av NOx-utsläpp – VW Golf var bäst
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Ännu mer fart i Audi RS 3 – trimmas av MTM
  Trimfirmorna tävlar med varandra men MTM ser ut att vinna: 435 hästar och 605 Nm!