Spion: Opel Corsa II – facelift

Vi har väntat länge på nyheten om en ny Corsa men det verkar som om Opelingenjörerna har andra planer. Eller så var det ekonomiavdelningen som satte stopp. Det blir ännu en facelift och denna gången tar Opel i från tårna.

Opel Adam Corsa facelift

Är det Opel Adam? Nej, det är "nya" Corsa som visar upp sin nya look.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Den är välkänd inom sitt segment men börjar nu bli en riktig gamling med hela sex år på nacken. Ja, 2010 kom det en liten facelift som uppdaterade framlamporna och stötfångaren men mer än så blev det inte. 

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Nu är det dags igen. Men inte för en ny Opel Corsa, utan en ny liten ansiktslyftning. Det finns inte pengar hos Opel att utveckla en ny plattform än den som man tog fram tillsammans med Fiat 2006 och det är betydligt billigare att kosmetiskt förädla utseendet än att bygga en helt ny bil. Det är därför de har Adam.

Apropos Adam verkar det som att den fått stå modell för nya Corsas front och rapporter säger att interiören är helt ny och mycket tilltalande med fin plast, en helt ny ratt och musiksystem. 

Det är troligt att Opel väljer att förse lyfta Corsa med det senaste de har i motorteknik. Kanske den nyutvecklade trepipen som annonserades i december hamnar i Corsa? I september på Frankfurtsalongen får vi veta säkert. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Opel Corsa har alltid varit min favorit i klassen!
67
46

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.