• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Spion: Opel Corsa II –...

Spion: Opel Corsa II – facelift

Vi har väntat länge på nyheten om en ny Corsa men det verkar som om Opelingenjörerna har andra planer. Eller så var det ekonomiavdelningen som satte stopp. Det blir ännu en facelift och denna gången tar Opel i från tårna.

Opel Adam Corsa facelift

Är det Opel Adam? Nej, det är "nya" Corsa som visar upp sin nya look.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Den är välkänd inom sitt segment men börjar nu bli en riktig gamling med hela sex år på nacken. Ja, 2010 kom det en liten facelift som uppdaterade framlamporna och stötfångaren men mer än så blev det inte. 

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Nu är det dags igen. Men inte för en ny Opel Corsa, utan en ny liten ansiktslyftning. Det finns inte pengar hos Opel att utveckla en ny plattform än den som man tog fram tillsammans med Fiat 2006 och det är betydligt billigare att kosmetiskt förädla utseendet än att bygga en helt ny bil. Det är därför de har Adam.

Apropos Adam verkar det som att den fått stå modell för nya Corsas front och rapporter säger att interiören är helt ny och mycket tilltalande med fin plast, en helt ny ratt och musiksystem. 

Det är troligt att Opel väljer att förse lyfta Corsa med det senaste de har i motorteknik. Kanske den nyutvecklade trepipen som annonserades i december hamnar i Corsa? I september på Frankfurtsalongen får vi veta säkert. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Opel Corsa har alltid varit min favorit i klassen!
67
46

Det finns 8 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  Core Postat: 2013-02-04 11:34

  I dag har Opel bättre kvalitet än Toyota men det tycks inte påverka försäljningen det minsta och det beror på att detta faktum helt enkelt inte passar en väldig massa människor.
  Sånt vill man inte höra.

  Corsa kommer säkert att slå nya rekord i kvalitet, den är ju redan bäst i klassen.

 • #2 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  apelsin Postat: 2013-02-04 12:47

  Kunden har alltid rätt

 • #3 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  SiggeN Postat: 2013-02-04 14:13

  "bättre kvalitet än Toyota"...det måste vi hoppas med tanke på Toyotas oändliga återkallelser.

  I övrigt en högst ordinär bil som tiden sprungit ifrån. Varför ska någon vettig välja denna framför modernare konkurrenter?

 • #4 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  Micke Postat: 2013-02-04 16:04

  För att det är en opel såklart

 • #5 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  Daniel Postat: 2013-02-04 17:11

  Taxi chaufför:

  Har under åren haft jappsar, svenskar och tyskar.

  Måste säga att volkswagen är den sämsta bilföretag som någonsin funnits, i allafall enligt min erfarenhet och vad man har läst på nätet. Passat är byggd för verkstadsbesök minst 3 gånger veckan. V70 har godkänd driftsäkerhet och e-klassen är bättre. Visst har man märkt av återkallelsen men toyota slår alla konkurrenter när det väl gäller. Föredrar e klassen dock för bättre komfort.

 • #6 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  Pelle Pys Postat: 2013-02-04 19:17

  Jag är med en taxi chaffis taxi ja med och jag har kört saab 9-5 volvo v70 och wolkswagen passat i tjänst fem dagar i veckan i över 10 års tid. Det vart många mil från Arlanda ut till dem svenska byarna. Jag hade saaben, volvon o wolksvagen i lite mer än tre år vadera innan jag fick nog på skiten. Jag hade då köpt tidigare en ny volvo v70 saab 95 och wolkswagen passat och alla dessa tre märken var bara problem med från början till slut. Fick till och med en ny wolkswagen passat efter ett halvår då den jag köpte sprack topplocket på två gånger på mindre än ett år. Katastrof.

  Grannen är en riktig Opel freak och propagerade för att jag med skulle köpa Opel vilket jag efter 9 års köp med tre olika märken gav efter och gjorde.

  Jag köpte en ny Opel Zafira och jag kan säga att det är utan partiskhet i tanken är den bästa bil jag haft. Inga problem bara serva och köra. Man ska byta kamrem på en opel efter 8000 mil körde 14000 mil innan de sa till mig att jag skulle byta den. Tysk Kvalite är Opel vare sig det är GM ägt eller inte. Saab, Volvo och WV är bara skit och jag har haft dessa tre bilmärken mer än ett exemplar. Nu har jag/vi bara opel i familjen och Opel blir det i fortsättningen.

  Sluta skriv ner Opel som bilmärke. Ett jävligt bra bilmärke till ett jävligt bra pris för medelsvensson.

 • #7 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  HO Schulstad Postat: 2013-02-07 21:23

  Hej Pelle pys!
  Sluta & skriv så där. De kan bli att Opel får för bra reklam & med det så stiger priserna på beg Oplar. Då är det stor risk att man inte längre kan köpa en nyare Opel, till nästan inge pengar alls. Och det vore förödande för många nöjda begagnat-köpare av denna verkligt fantastiska bil. Visst är jag beredd att betala mer när det behövs för att köpa en lämplig Opel, om priserna stiger. Det har ju verkligen varit köparen marknad av Opel, när alla som tror de förstår sig på bilar & uttalar sig om skit-oplar. Skulle jag berätta om problem med mina andra bilköp under åren, så räcker inte (pappret) till för bla Ford, Peugeot, VW, Volvo olika modeller, Mazda, Nissan, Mercedes, Fiat, Saab innan GM, mm. Igen av dessa har imponerat på mig iaf, om man tänker på vad man får betala. Visst har jag haft Oplar som jäklas, men med tanke på hur många jag haft som aldrig jäklas, så statistiskt sett är det försumbart, som Tage D sa. Och varför har det blivit så många Oplar tro ni? Inte är det väl för att de jäklas så hemsk mycket, kan ja tro.

 • #8 Re: Spion: Opel Corsa II – facelift
  Pelle M Postat: 2013-02-23 16:33

  Jag håller med om att Opel är det bästa bilmärket. Jag har nu min tredje Opel en Meriva 06 som gått 12000 mil. Bara tanka o köra.

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten