10 lyxsuvar: Världens bästa familjebilar!

Vi samlade de maffigaste suvarna som gick att få tag på och stack norrut. En Porsche Cayenne GTS, en Range Rover TDV6, en Mercedes G-wagen och sju utmanare till. Totalt en fin blandning av dieslar och bensinare. Sportigt och komfortigt. Vem vinner?

När det är minusgrader och snön yr säger de som kör suv att de njuter som bäst.
Och självklart njuter man allra mest i de största och finaste. Därför samlade vi de maffigaste suvarna som gick att få tag på och stack norrut.
Det blev Porsche Cayenne GTS, Range Rover TDV6, Mercedes G-wagen, Audi Q7 3,0 TDI, VW Touareg 3,0 TDI, BMW X5 xDRIVE 40d, DOdge DUrango R/T, Mercedes GL 350 CDI, Mercedes ML 350 CDI och Lexus RX 450h. Alltså en fin blandning av dieslar och bensinare. Sportigt och komfortigt.
Vi tog inte med oss de vanliga testprotokollen, den här övningen handlar mer om känslor. Vad utstrålar bilen? Vad har den för själ? Till vem vänder den sig?
Sedan kunde vi förstås inte låta bli att titta på några konkreta egenskaper som en storsuv ska kunna leverera. Som exempelvis hur många flyttkartonger den rymmer.
För att på ett säkert sätt kunna bedöma vinterväghållningen med dessa bjässar hyrde vi Mittsverigebanan. Efter mängder av varv på den två kilometer snöklädda banslingan fanns fler intryck än bara de från vägarna.

• Köp reportaget i sin helhet för 19 kr (se nedan). Observera att det inte går att skriva ut. (Så här betalar du med SMS från den 1 februari 2013.)
• OBSERVERA att reportaget även finns i auto motor & sport nr 4-2013. Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk - notera att du då kan betala med kort!
• Du som är prenumerant läser självklart tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).
Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.

10 lyxsuvar: Världens bästa familjebilar!

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 19:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 19 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto

Mer att läsa

Igår
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.