10 lyxsuvar: Världens bästa familjebilar!

Vi samlade de maffigaste suvarna som gick att få tag på och stack norrut. En Porsche Cayenne GTS, en Range Rover TDV6, en Mercedes G-wagen och sju utmanare till. Totalt en fin blandning av dieslar och bensinare. Sportigt och komfortigt. Vem vinner?

När det är minusgrader och snön yr säger de som kör suv att de njuter som bäst.
Och självklart njuter man allra mest i de största och finaste. Därför samlade vi de maffigaste suvarna som gick att få tag på och stack norrut.
Det blev Porsche Cayenne GTS, Range Rover TDV6, Mercedes G-wagen, Audi Q7 3,0 TDI, VW Touareg 3,0 TDI, BMW X5 xDRIVE 40d, DOdge DUrango R/T, Mercedes GL 350 CDI, Mercedes ML 350 CDI och Lexus RX 450h. Alltså en fin blandning av dieslar och bensinare. Sportigt och komfortigt.
Vi tog inte med oss de vanliga testprotokollen, den här övningen handlar mer om känslor. Vad utstrålar bilen? Vad har den för själ? Till vem vänder den sig?
Sedan kunde vi förstås inte låta bli att titta på några konkreta egenskaper som en storsuv ska kunna leverera. Som exempelvis hur många flyttkartonger den rymmer.
För att på ett säkert sätt kunna bedöma vinterväghållningen med dessa bjässar hyrde vi Mittsverigebanan. Efter mängder av varv på den två kilometer snöklädda banslingan fanns fler intryck än bara de från vägarna.

• Köp reportaget i sin helhet för 19 kr (se nedan). Observera att det inte går att skriva ut. (Så här betalar du med SMS från den 1 februari 2013.)
• OBSERVERA att reportaget även finns i auto motor & sport nr 4-2013. Hela numret kan köpas för endast 39 kronor i vår digitala kiosk - notera att du då kan betala med kort!
• Du som är prenumerant läser självklart tidningen och testet gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är detta kostnadsfritt. Klicka på den blå rutan i övre högra hörnet för att logga in eller registrera ditt ams-konto. Därefter kan du läsa testet på den här sidan, eller hela tidningen (klicka på Kiosk i huvudmenyn för att gå vidare och läsa tidningen).
Missa inte våra bästa tester! Arkivet fylls på varje vecka.

10 lyxsuvar: Världens bästa familjebilar!

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 19:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 19 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.