Mercedes G63 AMG 6x6 - Se video!

Mercedes kommer att seriebygga bilen som kan användas för att störta vilken diktator som helst. Denna sexhjulsdrivna monsterwagen har fem diffar med upp till 100 procents låsning.

Genom att hoppa kan du höja markfrigången ytterligare på Mercedes G63 AMG 6x6.

Avdelningen som ansvarar för G-vagnarna inom Mercedes har precis släppt informationen om att de kommer att serietillverka den smått vansinniga G63 AMG 6x6. Dock i liten skala. De beräknar bygga mellan 20 till 30 stycken beroende på hur efterfrågan ser ut. Så har du en lerig åker och en sandöken att passera på vägen till jobbet, eller en diktator i närheten som du vill störta är det bara att lägga in en order.

Men vad får du då i utbyte mot dina tre miljoner kronor? Jo, du får en kraftigt ombyggd G-wagen som är fyrsitsig och 226 mm bredare samt 272 mm högre än G63 AMG. Bilen är nästans ex meter lång och markfrigången är smått bisarra 460 mm och besten väger 3 775 kilo.

För att få ordentlig snurr på alla sex hjul sitter AMG:s dubbelturbo-V8 som matar 536 hk via den sjuväxlade 7G-troniclådan under huven. Exakta siffror för förbrukning och prestanda är inte offentliggjorda än, men enligt Axel Harries, chef för utvecklingen av G-wagen, säger att det rör sig om 0­–100-tider under sex sekunder. Av naturliga skäl kommer monsterbilen att ha en toppfart begränsad till 160 km/h.

G63 AMG 6x6 är inte helt och hållet utvecklad från grunden för att 30 stycken tokstollar med för mycket pengar ska kunna leka krig i öknen, den är baserad på militärversionen av G320 CDI som den australiska armén har använt sig av sedan 2011. Priset på tre miljoner kronor gör den till Mercedes nästa dyraste modell, efter SLS Electric Drive.

Jag vill bo på landet och köra en G63 AMG 6x6 varje dag.
495
34

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.