Mercedes G63 AMG 6x6 - Se video!

Mercedes kommer att seriebygga bilen som kan användas för att störta vilken diktator som helst. Denna sexhjulsdrivna monsterwagen har fem diffar med upp till 100 procents låsning.

Genom att hoppa kan du höja markfrigången ytterligare på Mercedes G63 AMG 6x6.

Avdelningen som ansvarar för G-vagnarna inom Mercedes har precis släppt informationen om att de kommer att serietillverka den smått vansinniga G63 AMG 6x6. Dock i liten skala. De beräknar bygga mellan 20 till 30 stycken beroende på hur efterfrågan ser ut. Så har du en lerig åker och en sandöken att passera på vägen till jobbet, eller en diktator i närheten som du vill störta är det bara att lägga in en order.

Men vad får du då i utbyte mot dina tre miljoner kronor? Jo, du får en kraftigt ombyggd G-wagen som är fyrsitsig och 226 mm bredare samt 272 mm högre än G63 AMG. Bilen är nästans ex meter lång och markfrigången är smått bisarra 460 mm och besten väger 3 775 kilo.

För att få ordentlig snurr på alla sex hjul sitter AMG:s dubbelturbo-V8 som matar 536 hk via den sjuväxlade 7G-troniclådan under huven. Exakta siffror för förbrukning och prestanda är inte offentliggjorda än, men enligt Axel Harries, chef för utvecklingen av G-wagen, säger att det rör sig om 0­–100-tider under sex sekunder. Av naturliga skäl kommer monsterbilen att ha en toppfart begränsad till 160 km/h.

G63 AMG 6x6 är inte helt och hållet utvecklad från grunden för att 30 stycken tokstollar med för mycket pengar ska kunna leka krig i öknen, den är baserad på militärversionen av G320 CDI som den australiska armén har använt sig av sedan 2011. Priset på tre miljoner kronor gör den till Mercedes nästa dyraste modell, efter SLS Electric Drive.

Jag vill bo på landet och köra en G63 AMG 6x6 varje dag.
497
34

Mer att läsa

Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?