Mercedes har en lysande stjärna – på riktigt

De som är riktigt stolta över sin Mercedes kan numera tillföra lite extra stjärnglans. Som originaltillbehör finns det en upplyst stjärna att montera i grillen. Snyggt eller bara dålig smak – vad tycker du?


Som original tillbehör hos Mercedes-Benz finns det numera en upplyst grillstjärna för eftermontering. Den treuddiga stjärnan i grillen lyses upp av en optisk fiberslinga som får ljus från lysdioder.

Stjärnan i grillen lyses bara upp när bilen står stilla. Stjärnan tänds när man låser upp sin Mercedes med nyckeln, eller när motorn slås av, eller när dörren öppnas, eller bagageluckan öppnas. Belysningen är påslagen i 15 sekunder.

Den upplysta Mercedes-stjärnan finns till GL- och M-klass modeller. Inom kort tillkommer samma teknik till E-klass, C-klass och CLS-modellerna. Den upplysta stjärnan kan dock inte kombineras med Distronic eller Distronic Plus. Modeller som inte från början har en stjärna i grillen kan förstås inte heller utrustas med detta tillbehör. Priset i Tyskland är cirka 300 euro.

Nu frågar vi er läsare: är detta en lysande idé eller bara tecken på dålig smak?

Ett lysande tillbehör (= gasa). Näää, det var inte snyggt (= bromsa).
343
166

Mer att läsa

Idag
Land Rover Defender läggs ned 2016 – ersättaren fortfarande okänd
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.