Film: Toksnabba småbilar – vilken är bäst?

Vi älskar heta småbilar, och fyra av de absolut snabbaste gör upp på brittiska Silverstone i händerna på bland annat tv-profilen Tiff Needell. Vem vinner?!I småbilsklassen finns gott om körglada bilar och en av de roligaste är Mini John Cooper Works GP, som tyvärr bara tillverkas i 2.000 exemplar. Här utmanas den av Audi A1 Quattro som blir ännu mer exklusiv: bara 333 bilar ska byggas.

En klass upp finns den vilda RS500-versionen av Ford Focus med 350 hästar samt Renault Mégane R26.R med 230 hästar. Uppgiften för brittiska biltidningen Evo är att ta reda på vilken som är snabbast med hjälp av Tiff Needell från Fifth Gear.

Provkörd: Mini JCW GP – snabbast hittills

Småbilar är så mycket roligare än stora bilar!
254
42

Mer att läsa

Igår
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?