Dagens köp: Mr Jim

Är du inte som alla andra? Går du din egen väg och tar dina egna beslut? Simmar du mot strömmen? Vill du ha en bil som inte bara väcker uppmärksamhet utan även har fyrhjulsdrift och automatlåda? Vi har precis rätt bil för dig. Nybesiktigad i dag utan anmärkning!

Dagens köp
Mer romantiskt än så kan det knappast bli! Klicka för fullstorlek! Eller ännu bättre, köp senaste numret av Vintage för att få se alla bilderna.

Mer romantiskt än så kan det knappast bli! Klicka för fullstorlek! Eller ännu bättre, köp senaste numret av Vintage för att få se alla bilderna.

Så var dagen kommen: vår redaktionsbil Mr Jim ska säljas. Bilen som Fredrik Huldt liknade vid att "dyka upp på afterwork på Riche iklädd Robocopdräkt".

Ni som följt bloggen och läst vår klassikertidning Vintage vet att Mr Jim blivit utsatt för både det ena och det andra i vår ägo. För er som är nybekanta med Mr Jim kan vi berätta att han heter Mr Jim efter killen i Canonreklamenhan stals och hittades 150 meter bort, han har testat bankörning, han har fått nya kalsonger och han är nybesiktigad i dag 5/13 2013.

Här är försäljningstexten:

"Mr Jim är en extremt sportig och exklusiv GT-bil för den kräsne jet-set-föraren som förstår att uppskatta finesser som turbo, permanent fyrhjulsdrift och automatisk växellåda. Digitalinstrumenteringen med blockgrafik för temp och tankrymd tar andan ur den mest förhärdade modernist. Som vanligt, i framtiden.
Mycket lågt luftmotstånd, vilket märks på den extremt höga toppfarten och den extremt låga bränsleförbrukningen. Som vanligt, i framtiden.
Mycket fint skick, nästan inte alls väldigt rostig i dörrarna. Lätt inbrottsskadad instrumentpanel.
Funkar finfint, startar oftast. Konverterad från luftfjädring till fullt fungerande vanlig stålfjädring.
Riktigt och exklusivt utrustad med bland annat:
* Elhissar, extremt fungerande.
* Stolsvärme, delvis fungerande.
* AC, definitivt inte fungerande.
* Singeltorkare, nästan som i DTM.
* Taklucka, nästan helt tät.
* Backspeglar.
* P-biljetthållare i vindrutan.
* Dragkrok.
* Popupstrålkastare.
* Knappar som ingen vet vad de är till för.
* Sommar- och vinterdäck med nästan ny luft.

Nybesiktigad utan anmärkning 2013-03-05!

Som snabbhetspremie medföljer en bunt tidningar med Mr Jim-reportage. Köp nu! Våra ordermottagare står beredda på anstormningen av spekulanter.

Pris 10.000 spänn eller skrupelfritt bud. Kontakta mig via pm, på daniel.ostlund-ät-automotorsport.se eller på 0735-24 18 25."

Digital instrumentering börjar i dag bli vanligt på bilar. Mr Jim var väldigt tidigt ute.

Digital instrumentering börjar i dag bli vanligt på bilar. Mr Jim var väldigt tidigt ute.

Mr Jim Subaru Xt

Snyggaste bilen någonsin?

Mr Jim Subaru Xt

Lätt inbrottsskadad. Inget som lite lim och uppfinningsrikedom inte kan fixa.

Jag köper Mr Jim!
29
43

Mer att läsa

Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.