Dagens köp: Mr Jim

Är du inte som alla andra? Går du din egen väg och tar dina egna beslut? Simmar du mot strömmen? Vill du ha en bil som inte bara väcker uppmärksamhet utan även har fyrhjulsdrift och automatlåda? Vi har precis rätt bil för dig. Nybesiktigad i dag utan anmärkning!

Dagens köp
Mer romantiskt än så kan det knappast bli! Klicka för fullstorlek! Eller ännu bättre, köp senaste numret av Vintage för att få se alla bilderna.

Mer romantiskt än så kan det knappast bli! Klicka för fullstorlek! Eller ännu bättre, köp senaste numret av Vintage för att få se alla bilderna.

Så var dagen kommen: vår redaktionsbil Mr Jim ska säljas. Bilen som Fredrik Huldt liknade vid att "dyka upp på afterwork på Riche iklädd Robocopdräkt".

Ni som följt bloggen och läst vår klassikertidning Vintage vet att Mr Jim blivit utsatt för både det ena och det andra i vår ägo. För er som är nybekanta med Mr Jim kan vi berätta att han heter Mr Jim efter killen i Canonreklamenhan stals och hittades 150 meter bort, han har testat bankörning, han har fått nya kalsonger och han är nybesiktigad i dag 5/13 2013.

Här är försäljningstexten:

"Mr Jim är en extremt sportig och exklusiv GT-bil för den kräsne jet-set-föraren som förstår att uppskatta finesser som turbo, permanent fyrhjulsdrift och automatisk växellåda. Digitalinstrumenteringen med blockgrafik för temp och tankrymd tar andan ur den mest förhärdade modernist. Som vanligt, i framtiden.
Mycket lågt luftmotstånd, vilket märks på den extremt höga toppfarten och den extremt låga bränsleförbrukningen. Som vanligt, i framtiden.
Mycket fint skick, nästan inte alls väldigt rostig i dörrarna. Lätt inbrottsskadad instrumentpanel.
Funkar finfint, startar oftast. Konverterad från luftfjädring till fullt fungerande vanlig stålfjädring.
Riktigt och exklusivt utrustad med bland annat:
* Elhissar, extremt fungerande.
* Stolsvärme, delvis fungerande.
* AC, definitivt inte fungerande.
* Singeltorkare, nästan som i DTM.
* Taklucka, nästan helt tät.
* Backspeglar.
* P-biljetthållare i vindrutan.
* Dragkrok.
* Popupstrålkastare.
* Knappar som ingen vet vad de är till för.
* Sommar- och vinterdäck med nästan ny luft.

Nybesiktigad utan anmärkning 2013-03-05!

Som snabbhetspremie medföljer en bunt tidningar med Mr Jim-reportage. Köp nu! Våra ordermottagare står beredda på anstormningen av spekulanter.

Pris 10.000 spänn eller skrupelfritt bud. Kontakta mig via pm, på daniel.ostlund-ät-automotorsport.se eller på 0735-24 18 25."

Digital instrumentering börjar i dag bli vanligt på bilar. Mr Jim var väldigt tidigt ute.

Digital instrumentering börjar i dag bli vanligt på bilar. Mr Jim var väldigt tidigt ute.

Mr Jim Subaru Xt

Snyggaste bilen någonsin?

Mr Jim Subaru Xt

Lätt inbrottsskadad. Inget som lite lim och uppfinningsrikedom inte kan fixa.

Jag köper Mr Jim!
29
43

Mer att läsa

Idag
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
 • Pirelli-kalendern 2016 bjuder in Annie Leibovitz – inget naket
  Legendariska porträttfotografen Annie Leibovitz har tagit sig an Pirelli-kalender, för andra gången. Pirelli förstod nog att det skulle bli något annorlunda och istället för nakna kroppar har Annie Leibovitz skildrat tretton handlingskraftiga yrkeskvinnor med spännande livsöden.
 • Audi storsatsar på mildhybridsystem till A1, A3 och A4
  Smart lösning är relativt billig att tillverka och ska sänka förbrukningen på riktigt – inte bara i labbet.
 • Porsche 911 Turbo får 20 hk extra och pris över två miljoner
  Även Porsche 911 Turbo och Turbo S får ett ansiktslyft med 20 hk extra och väsentligt bättre prestanda. 0–100 km/h kryper under tre sekunder och toppfarten anges till 330 km/h. Lyftet innebär också att dyraste versionen får en prislapp över två miljoner kronor.
 • Volkswagen hånas av aktivister på klimatmötet i Paris
  Hela världens toppolitiker samlas just nu på klimatmötet i Paris och det innebär full bevakning från media. Volkswagen är en av sponsorerna till klimatmötet och de senaste månadernas "dieselgate" går inte obemärkt förbi. Aktivistgruppen "Brandalism" hånar nu VW med fejkade reklamaffischer som satts upp i Paris.
 • Vad vill du veta om nya Volvo S90?
  På onsdag, 2 december, är det världspremiär för nya Volvo S90. Alrik är en av de utvalda som kommer att vara på plats i Göteborg, för att rapportera direkt för sajten och till tidningen. Vad vill du veta om den nya Volvo-sedanen?
Igår
Mercedesföraren bråkar med cyklisten – slutar med burnout