TV: Nissan Juke Nismo – snabbare än Cayman!?

Peter Ternström hamnar i Nissans monter i Genève och stöter på sportiga Juke Nismo.Nismo har funnits i bland annat Japan under en längre tid, men nu kommer Nissans prestandamärke även till Europa och Sverige. Först och främst i form av en specialversion av crossovern Juke.

Här förklarar Nissans designchef Victor Nacif att Juke Nismo handlar om "prestanda du har råd med" – Nismo ska alltså vara ett prisvärt sätt att göra en Juke lite sportigare.

Victor Nacif verkar ha stenkoll på designbiten men de tekniska bitarna överlåter han gärna åt ingenjörerna. På Peter Ternströms skämtsamma fråga om Juke Nismo blir snabbare än nya Porsche Cayman runt Nürburgring vågar han inte svara. Men det gör vi, och svaret är nej!

Läs mer om Nissan Juke Nismo
Alla nyheter från Genèvesalongen

Med Nismopaket blev Nissan Juke mycket snyggare!
37
28

Mer att läsa

Idag
Så fixar du punkan i en nödsituation
Igår
F1: FIA ändrar reglerna till 2016 – motorerna ska låta mer
  • Jeremy Clarkson försvarar Volkswagen i sin krönika
    Volkswagen-skandalen rullar vidare men nu får ledningen i Wolfsburg stöd från oväntat håll. I sin senaste krönika i Sunday Times försvarar Jeremy Clarkson Volkswagen och säger att de ingalunda är ensamma om att tänja på regelverket. ”Alla är vi fuskare”, skriver Jeremy Clarkson och använder sig själv som exempel. Dessutom har Clarkson ett förslag på hur VW ska gå på offensiven igen.
  • Se Ken Block utveckla nya Focus RS hos Ford
    För en bilnörd som Ken Block är det en dröm att vara professionell tävlingsförare. Men en ännu större dröm sedan barnsben är att få vara med och utveckla nya bilmodeller – och den har gått i uppfyllelse. Vem skulle kunna vara bättre än Ken Block att ta fram rätta driftingkänslan i nya fyrhjulsdrivna Ford Focus RS?