TV: Nissan Juke Nismo – snabbare än Cayman!?

Peter Ternström hamnar i Nissans monter i Genève och stöter på sportiga Juke Nismo.Nismo har funnits i bland annat Japan under en längre tid, men nu kommer Nissans prestandamärke även till Europa och Sverige. Först och främst i form av en specialversion av crossovern Juke.

Här förklarar Nissans designchef Victor Nacif att Juke Nismo handlar om "prestanda du har råd med" – Nismo ska alltså vara ett prisvärt sätt att göra en Juke lite sportigare.

Victor Nacif verkar ha stenkoll på designbiten men de tekniska bitarna överlåter han gärna åt ingenjörerna. På Peter Ternströms skämtsamma fråga om Juke Nismo blir snabbare än nya Porsche Cayman runt Nürburgring vågar han inte svara. Men det gör vi, och svaret är nej!

Läs mer om Nissan Juke Nismo
Alla nyheter från Genèvesalongen

Med Nismopaket blev Nissan Juke mycket snyggare!
37
28

Mer att läsa

Idag
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.
Igår
Tio myter om vinterdäck – är du också lurad?