Subaru Viziv - ny (och snygg) design

Subaru har börjat ta design på allvar. I framtiden ska vi vänja oss vid dessa linjer från tillverkaren. Drivlinan har inte mindre än tre elmotorer – plus boxerdiesel.

Med Viziv öppnar Subaru för ett helt nytt formspråk. Snyggt!

Här är första bilden på Subarus fräcka konceptbil i Genève. Bilen heter Viziv och ska visa framtidens formspråk. Det går att se spår av Hybrid Tourer Concept 2.0 som visades i Tokyo 2009. Nu är linjerna lite mer verklighetsnära. Grillen för onekligen tankarna till nya Hyundai Santa Fe.

Hur aktern och interiören ser ut vet vi inte ännu. Vår reporter på plats i Genève, Nisse Svärd, får rapportera om detta senare.

Tekniskt sett är bilen ingen revolution. Här finns inga nya hjälpsystem eller säkerhetsnyheter. Drivlinan är tidstypisk plugin-hybrid. Här finns hela tre elmotorer: en som driver framhjulen och en elmotor för vardera bakhjul. Allt detta understöds av Subarus 2,0-liters boxerdiesel i kombination med steglösa automatlådan Lineartronic. Kombinationen diesel och automat har tidigare saknats hos Subaru men presenterades helt nyligen för Outback.

Exakt hur snål Viziv skulle vara med sin hybridlösning sägs inte. Däremot delges vi bilens mått som är 432x190x151 cm.

Tänk två normala dörrar på den här karossen och en skapligt läcker crossovermodell går att skönja.   

Viziv är den snyggaste Subarun någonsin!
110
84

Mer att läsa

Idag
BMW M4 GTS – byggd i 700 exemplar med 500 hk
Igår
Peugeot: Manuell växellåda är mycket roligare
 • Köp en Volkswagen – få 30.000 kronor i rabatt
  Generösa erbjudanden för att hålla kvar kunderna. Samtidigt försöker konkurrenterna locka VW-ägarna att byta märke.
 • Continental: ”Vi har inte hjälpt VW att fuska”
  Leverantören Continental har levererat motorstyrning till de 1,6-liters dieselmotorer som Volkswagen ska återkalla. Men Continental säger sig vara helt säkra på att man inte levererat något ”fuskprogram” som kan manipulera avgasvärdena. Underförstått: det har Volkswagen gjort på egen hand.
 • Cyklisten blockerar trafiken – trots att det finns cykelbana
  Cyklisten vägrar flytta på sig – han menar att han har företrädesrätt. Detta trots att han blockerar för lastbilar, personbilar och bussar. Och trots att det finns cykelbana precis bredvid. 
 • Christian von Koenigsegg berättar för Jay Leno om One:1
  Att programledaren och bilsamlaren Jay Leno gillar alla bilar som byggs i Ängelholm vet vi sedan förut. Och i den här filmen får Jay Leno tio minuter med Christian von Koenigsegg och de två grottar ner sig i alla läckra detaljer kring One:1, och även transmissionen i Regera.
 • VW-chefen: ”Helt ärligt – det här blir inte smärtfritt”
  I ett tal inför 20.000 bilbyggare i Wolfsburg gav koncernchefen Matthias Müller tuffa besked. Den ekonomiska skadan är omöjlig att uppskatta i dagsläget men alla projekt som inte är absolut nödvändiga stoppas. Största utmaningen är att återuppbygga förtroendet för Volkswagen men Müller ville ändå vara hoppfull ”Den här krisen ska vi klara, även om det innebär massiva besparingar.”