Subaru Viziv - ny (och snygg) design

Subaru har börjat ta design på allvar. I framtiden ska vi vänja oss vid dessa linjer från tillverkaren. Drivlinan har inte mindre än tre elmotorer – plus boxerdiesel.

Med Viziv öppnar Subaru för ett helt nytt formspråk. Snyggt!

Här är första bilden på Subarus fräcka konceptbil i Genève. Bilen heter Viziv och ska visa framtidens formspråk. Det går att se spår av Hybrid Tourer Concept 2.0 som visades i Tokyo 2009. Nu är linjerna lite mer verklighetsnära. Grillen för onekligen tankarna till nya Hyundai Santa Fe.

Hur aktern och interiören ser ut vet vi inte ännu. Vår reporter på plats i Genève, Nisse Svärd, får rapportera om detta senare.

Tekniskt sett är bilen ingen revolution. Här finns inga nya hjälpsystem eller säkerhetsnyheter. Drivlinan är tidstypisk plugin-hybrid. Här finns hela tre elmotorer: en som driver framhjulen och en elmotor för vardera bakhjul. Allt detta understöds av Subarus 2,0-liters boxerdiesel i kombination med steglösa automatlådan Lineartronic. Kombinationen diesel och automat har tidigare saknats hos Subaru men presenterades helt nyligen för Outback.

Exakt hur snål Viziv skulle vara med sin hybridlösning sägs inte. Däremot delges vi bilens mått som är 432x190x151 cm.

Tänk två normala dörrar på den här karossen och en skapligt läcker crossovermodell går att skönja.   

Viziv är den snyggaste Subarun någonsin!
110
84

Mer att läsa

Idag
Land Rover Defender läggs ned 2016 – ersättaren fortfarande okänd
Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.