• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Svenska STCC-mästarna siktar...

Svenska STCC-mästarna siktar högt

Chevrolet-teamet Nika Racing som vunnit teammästerskapen i STCC de senaste två åren lämnar Sverige för att köra WTCC i år. Men vilken eller vilka förare som ska köra VM-serien är dock inte klart ännu …

Så här hoppas mästarteamet Nika Racing från Katrinehplm att det kommer att se ut i årets WTCC – det svenska teamet satsar på att köra hela VM-serien i år. Men ännu vet vi inte vilken förare som ska ratta tävlingsbilen ...

Sedan flera år har svenska Chevrolet-teamet Nika Racing från Katrineholm kört enstaka WTCC-race, senast i fjol på Monza då Rickard Rydell var nära att placera sig på prispallen. Sedan dess har teamet planerat ett avancemang från STCC upp till den internationella VM-serien, WTCC.

- Vår ambition har sedan länge varit att köra internationellt och att få köra VM. Vi har jobbat i det tysta för att nå det målet och nu är vi där. Samtidigt vet vi också att det är en tuff utmaning men vi ska göra vårt bästa, säger teamchefen Nicklas Karlsson.

Säsongen i WTCC inleds redan helgen 22-24 mars på italienska Monza-banan och sedan löper VM-serien över tolv helger i Europa, Afrika, Nord- och Sydamerika med sammanlagt 24 race.

Under 2011 var Volvoteamet Polestar det enda svenska teamet i WTCC men avbröt sitt WTCC-tävlande för att satsa på TTA-serien. I år väljer Polestar STCC och samtidigt kör Nika Racing WTCC istället för att försvara sin STCC-titel.

- Vi har planerat detta under en längre tid nu. Vi satsar hårt och vi satsar långsiktigt att vara ett VM-team. Det här är en stor dag i Nika Racings historia, säger Nicklas Karlsson.

Nika Racing blir därmed enda svenska team att tävla på VM-nivå i banracing 2013. Stefan Lindberg, den förre STCC-föraren och teamsamordnaren kliver nu in i Nika Racing som sportkoordinator med omedelbar verkan.

- Det här visar vilken hög nivå ett mästarteam i STCC står på. Ett VM-program ställer naturligtvis helt nya krav på oss som organisation – inte minst i form av ökad logistik – men det är en utmaning vi ser mer än fram emot att ta oss an, säger Stefan Lindberg.

Chevrolets fabriksteam har tagit hem såväl förar- som konstruktörstiteln i WTCC under både 2010, 2011 och 2012. Nika Racing, tvåfaldig STCC-vinnare, säger att de inom kort ska offentliggöra den förare som ska köra VM-serien. 

Synd att Nika Racing inte kör STCC men jag önskar lycka till i WTCC
47
4

Det finns 4 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Svenska STCC-mästarna siktar högt
  Marcus Postat: 2013-03-05 18:55

  Kul! Hur de fått till en budget för detta är ett mysterie dock, det brukar väl oftast knappt räcka till i Sverige ens?

 • #2 Re: Svenska STCC-mästarna siktar högt
  Peter Postat: 2013-03-06 08:34

  Förare är troligtvis dansken Michael Nykjar

  http://www.michelnykjaer.dk/

  Nykjaer har ju tidigare gjort privata satsningar i Wtcc.

  Före detta Chevrolets fabriksteam gör också en privatsatsing i Wtcc.

  www.touringcartimes.com/article.php?id=8633

 • #3 Re: Svenska STCC-mästarna siktar högt
  Kotten Postat: 2013-03-06 09:36

  Helt rätt att satsa på WTCC istället för STCC. Jag önskar att Polestar gör det samma.

  Det skall verkligen bli kul att följa Nika i WTCC.

  STCC, gäsp

 • #4 Re: Svenska STCC-mästarna siktar högt
  Rejo Postat: 2013-03-06 11:04

  Instämmer med Kotten. Om det blir samma följa john-racing som det var i TTA förra året, så kommer STCC bara att bli en gäspning i år.

  Som tur är skall Swedish GT köra tillsammans med STCC några helger så man får väl kolla på den serien istället.

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten