Volkswagen Night i Genève – stort bildgalleri

Kvällen innan den stora salongen öppnar brukar VW Group ordna en specialshow för alla sina varumärken. "Volkswagen Night" i Genève blev ett fyrverkeri av nyheter och här kan du frossa i massor av högupplösta foton från måndagskvällen.

VW Group Night Geneva 2013

Med tolv varumärken från sju europeiska länder har VW Group en del att visa upp inför varje större bilsalong. Klicka på bilden ovan för att hoppa till bildgalleriet med 60 högupplösta foton.

Alla var där, som det brukar heta, och Volkswagen Night är svår att undvara för de tusentals journalister som är i Genève under veckan. Här brukar nämligen bilsalongen tjuvstarta och alla VW Groups varumärken – en stor familj numera – brukar ha minst en nyhet vardera med sig.

Men vår luttrade nyhetsredaktör Nisse Svärd tyckte att VW Night kändes lite ljummen den här gången och det mesta gick på rutin. De personliga favoriterna i showen var spektakulära Lamborghini Veneno, ultrasnåla VW XL1 och förstås den sportiga Porsche 911 GT3.

Sen kunde förstås inte Volkswagen låta bli att skryta över att Golf VII blev utvald till "Årets Bil 2013" tidigare på dagen. Övriga bilar som lyftes fram bland alla nyheter var Golf Variant, Audi RS 6, fyrdörrars Bentley Flying Spur, VW Transporter-baserade e-Co-Motion, Skoda Octavia Kombi, konceptbilarna Parcour Coupe och Roadster från Italdesign samt Seat Leon SC.

Läcker samling av nyheter, VW Group dominerar i Genève.
152
70

Mer att läsa

Idag
Koenigsegg Agera R i brutal krasch – se filmen här
Igår
Mercedesföraren bråkar med cyklisten – slutar med burnout
 • Årets bästa bilar 2016: Rösta på dina favoriter
  Det är dags att rösta fram årets bästa bilar. Vilka märken och modeller gillar du? Du röstar enkelt på webben. Fina priser står på spel.
 • Officiellt: Bugatti Veyrons efterträdare heter Chiron – visas i Genève
  Det har ryktats länge men nu är det officiellt – Bugatti har valt att döpa Veyrons efterträdare till Chiron. Med hybriddrift och W16-motor på runt 1.500 hk ska Bugatti hedra sin mest framgångsrika tävlingsförare Louis Chiron, aktiv på 20- och 30-talen. Tester pågår, VIP-kunderna är lyriska och Bugatti har redan sålt 100 bilar.
 • Premiärdatum klart för nya Top Gear
  Nya programledaren för Top Gear, Chris Evans, avslöjar när första programmet får premiär. Inspelningarna har redan börjat.
 • Bensinmackar får varningstexter om klimathotet
  Nya förslaget träder i kraft i Kanada – men kan sprida sig: "Jag tror det blir en snöbollseffekt."
 • Alrik: Toyota håller på att göra om misstaget
  Det är inget fel på Toyota Prius, Prius har en magnifik teknisk lösning. Jo förresten, ett stort problem. Om Toyota för 18 år sedan hade gjort som Tesla, byggt något bilnördar älskar att köra, då hade alla biltillverkare sålt hybrider nu. Tyvärr håller Toyota på att göra om misstaget.